spot_img

Arcub participă la „Străzi deschise”

ARCUB – Centrul Cultural al Bucureştiului va participa la „Străzi deschise”, în perioada 21 august – 17 octombrie 2021, cu o serie de evenimente participative, spectacole și concerte, care au loc pe Calea Victoriei și zonele adiacente. În program sunt incluse spectacole concepute de tineri coregrafi, concerte de jazz, instalații participative și o activare stradală a proiectului „Epopeea participativă” concepută de Svetlana Cârstean, în contextul competiției București Capitală Culturală Europeană 2021. Pentru weekendul „Străzi deschise” din 21-22 august, ARCUB a pregătit două spectacole de dans în zona Bisericii Kretzulescu, inaugurarea instalaţiei participative pe faţada magazinului Muzica şi intervenţia în spaţiul public a unui poem colectiv despre Bucureşti scris de nume importante ale literaturii româneşti contemporane.

 

Programul ARCUB în weekendul 21-22 august

 

21 august – 19 septembrie, ora 19:00 – 21:00 | Instalație participativă

Fațada magazinului Muzica, Calea Victoriei

Gândit ca o instalație participativă, vitrina magazinului Muzica va fi timp de două luni platforma pe care artiști invitați și trecători vor putea marca prin cuvinte sau forme orașul asa cum îl simt, îl imaginează sau și-l doresc ei ca locuitori ai Bucureștiului. Devenită platformă de exprimare, instalația va aduna idei, opinii, dorințe și amintiri ale bucureștenilor despre oraș. De la poeți la ilustratori și muzicieni, artiștii Bucureștiului vor crea un spațiu de dialog al orașului cu locuitorii săi pentru a deschide apetitul bucureștenilor de a proiecta un oraș așa cum și-l doresc.

 

21 august, ora 19:00 | „Epopeea participativă 2021”

Calea Victoriei – de la Hotel Novotel, la Hotel Raddison

Activarea are la bază un poem creat special pentru competiția București Capitală Culturală Europeană 2021, realizat în lanț de 40 de poeți, 840 de versuri scrise în 2015 pentru 2021. Conceptul poemului și realizarea lui îi aparține poetei Svetlana Cârstean. Implementarea a fost făcută de ARCUB împreună cu Svetlana Cârstean în cadrul unui spectacol cu cei 40 de poeți în septembrie 2015, cu ocazia Zilelor Bucureștiului și pentru inaugurarea sălii de teatru ARCUB. Activarea stradală a acestui poem este o intervenție în spațiul public, o ocuparea străzii prin poezia ei. Acest tip de prezență a poemului colectiv în stradă reprezintă o expunere și o imersiune a locuitorilor orașului în poezia urbană, cu care se vor identifica, care îi va provoca, surprinde, intriga, încînta.

 

21 august, ora 19:00 – 19:30 | Spectacol de dans contemporan „Bite the bullet / re:mix”

Calea Victoriei, zona Biserica Kretzulescu

„Bite the bullet / re:mix” este un spectacol conceput de patru tineri coregrafi, Andreea Vălean, Anastasia Preotu, Daniel Dragomir, George Pleșca, alcătuit din fragmente și schițe, un colaj de mișcare, gânduri și sentimente. Expresia englezească „bite the bullet” este echivalentul lui „a pune punct”. Astfel, coregrafii aleg o serie de momente, o colecție de situații pe care le trăiesc prin dans, lăsându-le apoi în urmă. Trecerile de la momente tandre de duet la momente de forță de grup, de la conflict la vulnerabilitate, de la feminin la masculin, creează un spectacol complex de dans contemporan ce ține publicul captivat și oferă energie și prospețime.

 

22 august, ora 19:00 – 19:30 | Spectacol de dans contemporan „Connect Urban Performance ”

Calea Victoriei, zona Biserica Kretzulescu

Fragmentele coregrafice au fost create de către Camelia Neagoe și Beatrice Tudor, pornind de la influența spațiului urban asupra noastră și legătura care se creează între corp și arhitectura din jurul său. Create în cadrul „Festivalului de Dans Contemporan Connect”, lucrările scurte pun în discuție percepția locuitorilor orașului asupra spațiilor pe care le frecventează, despre care au o imagine deja creată, care însă poate fi reconsiderată când este populată de corpuri în mișcare.

 

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508