Ansamblul folcloric românesc „Doruri Mureșene” la Festivalul Internaţional al națiunilor, minorităților și etniilor „Praga, inima națiunilor”

aug. 18th, 2021 | By | Category: Postcard

În perioada 20 – 23 august 2021,  ansamblul  folcloric  românesc „Doruri  Mureșene” va participa la Festivalul Internațional al națiunilor, minorităților și etniilor „Praga, inima națiunilor”, ediția din 2021.

Ansamblul  folcloric „Doruri  Mureşene” se concentrează pe promovarea tradițiilor românești cuprinzând portul popular, obiceiuri, creaţii artistice populare, muzică şi dansuri populare.

În cadrul Festivalului Internaţional al națiunilor, minorităților și etniilor „Praga, inima națiunilor”, rapsodul Costel Dumitru va interpreta pentru publicul ceh cântece populare specifice zonei Mureșului precum: „Oriunde pașii mă poartă”, „Când mi-o fost copilaritu’”, „Mi-am luat peana de păun” și „Câţi oameni îs pe pământ”. De asemenea, grupul de dansatori „Spice mureșene” va prezenta o serie de dansuri tradiționale românești: „Dans de pe Tîrnave”, „Dans de Bihor”, „Dans din Câmpia Transilvană”, „Dans din Banatul de munte” și altele.

Aflat la cea de a XXIII-a ediție, Festivalul Internațional al națiunilor, minorităților și etniilor „Praga, inima națiunilor 2021” reunește peste 20 de ansambluri folclorice din diferite colțuri ale lumii cum ar fi România, Polonia, Slovacia, Ungaria, Germania, Ucraina etc.

Programul festivalului va cuprinde programe artistice de dans, muzică, dar și expoziții, ateliere de creație, cursuri de dans și o paradă a costumelor tradiționale ale țărilor participante la ediția din acest an. Duminică, 22 august, la ora 19:00, va avea loc un spectacol de gală pe scena Teatrului din Vinohrady şi va cuprinde toate ansamblurile invitate.

Institutul Cultural Român de la Praga susține participarea ansamblului folcloric „Doruri Mureșene” la cea de-a XXIII – a ediție a Festivalului Internaţional al națiunilor, minorităților și etniilor „Praga, inima națiunilor”.

 

Număr de vizualizări :194


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro