Acordul de colaborare între ME și Forumul Studenților Români de Pretutindeni

aug. 12th, 2021 | By | Category: Postcard

Ministerul Educației și președinții Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), Asociației Tineretului ONU din România (AT ONU), Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și Uniunii Studenților din România (USR), au semnat acordul de colaborare în vederea organizării Forumului Studenților Români de Pretutindeni, în perioada 26-30 august 2021. În cadrul acestui eveniment, 100 de studenți români din țară și din străinătate vor dezbate subiecte de interes pentru România. Forumul reprezintă un proiect creat de către studenți pentru studenți, care își propune să devină catalizatorul schimbării politicilor publice și să găsească soluții pentru problemele cu care generația actuală se confruntă. 

 

Pe perioada celor 5 zile în care Bucureștiul va deveni gazda celei mai reprezentative adunări studențești, vor avea loc dezbateri în comitete, workshop-uri, conferințe și training-uri. Reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului de afaceri vor fi prezenți în cadrul Forumului, asistând la procesul de dezbatere și oferind studenților expertiza lor pe diferite subiecte.

Din dorința de a marca 150 de ani de la apariția primului congres al tinerilor din țară, congresul de la Putna, cele 4 federații studențești naționale – Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), UN Youth Romania, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și Uniunea Studenților din România (USR) și-au unit forțele pentru a crea spațiul propice prin care tinerii să lucreze din nou pentru România. În căutarea de răspunsuri la întrebarea lansată încă de acum 150 ani – ”În ce direcție trebuie să pornească generația actuală?”, acestea și-au dat seama că doar împreună, prin efort colectiv, pot realiza un proiect, prin care studenții pot deveni pilonii unei societăți mai bune în următorii ani.

Pe parcursul a 5 zile, membrii Forumului vor dezbate diferite teme, concluziile acestora alcătuind o Rezoluție, care va fi înaintată autorităților. Comitetele forumului sunt împărțite pe diferite arii de interes: Educație și Tineret, Muncă și Economie, Dezvoltare și Investiții, Energie și Mediu, Afaceri Externe și Sănătate. 

Dezbaterile se vor incheia cu Adunarea Plenară a Forumului, ce va avea loc pe data de 30 august, în cadrul cadrul căreia, toate cele 6 comitete din cadrul Forumului vor prezenta, în sinteză, propuneri ale Proiectelor de Lege la care au lucrat.

Invităm pe cei interesați să se înscrie ca participanți la adresa https://fsrp.ro/creeaza-cont/.

Pentru a fi la curent cu activitatea forumului, doritorii își pot face cont pe site-ul https://fsrp.ro/ și pot urmări desfășurarea lucrărilor pe Facebook.

 

Număr de vizualizări :418


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro