”Tabăra medievală”, a doua ediție

iul. 13th, 2021 | By | Category: Postcard

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” anunță începerea înscrierilor la ”Tabăra medievală”, ajunsă anul acesta la cea de-a doua ediție. Copiii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani sunt așteptați la o incursiune în artele și practicile medievale printr-o serie de ateliere ce acoperă o gamă largă de domenii: atelier de tir cu arcuri tradiționale, atelier de lupte cavalerești, turnirul cavalerilor, atelier de muzică medievală, povești și poezii specifice Evului Mediu, parade în incinta Muzeului Satului, atelier de instrumente membranofone și de percuție (djembe, darbuka, cowbell, jam block, koshi chimes, tobă tradițională, tapan, bongos), atelier de instrumente de suflat (blockflote, fluiere ciobănești, caval, schalmei, tulnic, bucium, cimpoi românesc, cimpoi medieval). Evenimentul se va desfășura în perioada 2-6 august 2021 și face parte din amplul program de educație muzeală al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Tabăra de creație „Vara pe uliță”.

 

La finalul taberei publicul vizitator va putea asista la un concert de muzică medievală susținut de formația Lupus Dacus împreună cu învățăceii de la atelierele de muzică.

Atelierele din cadrul Taberei medievale sunt susținute de Asociaţia pentru Promovarea Istoriei şi Artei Medievale.

 

Detalii suplimentare: tel. 021.317.91.10 / 190, programe.culturale@muzeul-satului.ro

 

// anunță Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Număr de vizualizări :380


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro