Spectacolele Breslei Actorilor din luna iulie 2021

iul. 14th, 2021 | By | Category: Postcard

Breasla Actorilor anunță programul spectacolelor din luna iulie 2021.

 

„DUCELE” – Luni, 19 iulie, ora 19:30 – Teatrul InDArt

Text și regie: Massimiliano Nugnes | Asistență regie: Robert Poiană

Distribuție: Andrei Atabay, Beatrice Rubică, Aurelian Culea, Robert Iosif, Claudia Moroșanu și Alexandru Tudor Sabău

„Ducele”, o tragicomedie în stilul Commedia dell’Arte

Ce se întâmplă când cea mai puternică ființă e în pragul morții? În lumea tenebrelor, ducele întunericului pune la cale un plan în care slujitorii și victimele sale sunt atrași deopotrivă, fără voia lor. „Ducele” vorbește despre personaje imperfecte, cu rătăciri și păcate, care însă compensează printr-un umor veritabil și o umanitate sinceră.

Durată: 1h 30’, fără pauză.

Link eveniment: https://bit.ly/3ht2kOS.

 

„WANTED” – Miercuri, 21 iulie, ora 19:30 – Teatrul InDArt

Text și regie: Massimiliano Nugnes

Distribuție: Robert Poiană, Alexandru Tudor Sabău, Mihai Hurduc, Laura Manea, Cezara Munteanu, Massimiliano Nugnes și Alex Floroiu

„WANTED” este primul spectacol independent de Commedia dell’Arte din România, scris și regizat de Massimiliano Nugnes.

Textul ne vorbește despre incapacitatea omului de a vedea dincolo de lucruri. Preocupat de propriile gânduri, frici și ambiții, omul uită să fie om. Pantalone acuză pe nedrept, fără să vadă adevărul din fața ochilor săi, Dottore își mărită fata împotriva voinței ei, de dragul statutului social, Capitano este preocupat doar de starea lui de bine, iar Matilde e pe cale să renunțe la dragoste în favoarea libertății. Doar personajele populare, precum Speloncina și Cannolo, deși sărace și murdare, au norocul să trăiască în sărbătoare, prin preocupări și obiceiuri mărunte, date de la natură. Dar cum, în orice poveste există bine și rău, erou și antagonist, cineva trebuie să îndrepte lucrurile, și acela este Alfonso. Din motive neștiute, eroul dispare în noaptea balului dat în cinstea Matildei, stârnind o serie de încercări și conflicte în viața celorlalți. Apariția lui salvatoare, într-un moment de cumpănă, restabilește echilibrul comunității și readuce lucrurile pe făgașul lor natural.

Durată: 1h 25’, fără pauză.

Link eveniment: https://bit.ly/361SEEz.

 

„MERSUL TRENURILOR” – Duminică, 25 iulie, ora 19:30 – Teatrul Vasilache

Text și regie: Andrei Adam

Distribuție: Teodora Daiana Păcurar, Robert Poiană și Alex Floroiu

Mersul Trenurilor” este un spectacol încărcat de momente comice şi dramatice desfăşurate pe un fundament de teatru al absurdului. Publicul este purtat pe rând, prin situaţii simple de viaţă, prin lumea internă a actorilor, a teatrului şi prin circumstanţele cu care se ciocnesc oamenii în faţa deciziilor cruciale.

Problemele societăţii surprinse în acest spectacol sunt cele ale manipulării, ale cursului vieţii predestinate, cum se pot situa oamenii pentru a putea deciziona aspectele importante ale umanităţii şi cât de mult contează urmarea unor principii bine puse la punct în faţa tumultului pe care îl confruntăm zi de zi. Iubirea îşi găseşte un loc important în desfăşurarea acţiunii, în evoluţia personajelor şi a conflictului din spectacol.

Când, în mijlocul vieţii, te opreşti să vezi rostul anumitor momente, mori. Eşti executat fără drept de apel. Ridică-te, nu te uita înapoi şi caută să stabileşti tu rostul lucrurilor, altfel vei fi împuşcat la fiecare trecere de pietoni, în mintea ta.” – aceasta este una din replicile finale ale lui Damian, personajul cheie al acestui text.

Poate fi ideea de esenţă a întregului spectacol.

Durată: 1h.

Link eveniment: https://bit.ly/2UzQzxf.

 

„LUDWIG VAN BETHY” – Vineri, 30 iulie, ora 19:30 – Teatrul Vasilache

Text și regie: Andrei Adam

Distribuție: Robert Poiană, Massimiliano Nugnes și Andreea Stan

Unde începe şi unde se termină familia? Unde începe şi unde se termină dorinţa de a avea un copil? Cât înseamnă dorinţa şi cât înseamnă ego? Societatea oferă un cadru ideal sau cadrul existent dă notă unei societăţi care se vrea ideală? Întrebările acestea dau naştere unei poveşti care, la rândul ei, dă naştere unor alte întrebări. Spectacolul LUDWIG VAN BETHY înseamnă alăturarea unor principii psihologice în sfera unor oameni cu anumite trăiri, traume şi bagaje, fiecare cu imaginea sa distinctă despre copilărie şi familie.

Durată: 1h 15’, fără pauză.

Link eveniment: https://bit.ly/3e1xURQ.

 

Prețul biletelor variază în funcție de categorie: 40-55 lei.

Breasla Actorilor vă așteaptă, cu drag, la teatru și în luna iulie!

Pentru rezervări și informații suplimentare ne puteti contacta la: 0729.669.714 / 0765.855.702.

 

Pentru a participa la spectacol nu este nevoie de test sau vaccin!

Mai multe detalii despre programul Breslei Actorilor puteți găsi pe www.breaslaactorilor.ro și pe facebook sau instagram – Breasla Actorilor.

 

BREASLA ACTORILOR

organizație neguvernamentală cultural-artistică

https://www.instagram.com/breasla.actorilor/

https://www.facebook.com/breaslaactorilor/

www.breaslaactorilor.ro

 

TEATRUL INDART

Strada Icoanei, nr. 86, București

 

TEATRUL VASILACHE

Culmea Veche, nr. 2, București

 

Număr de vizualizări :332


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro