Sergei Polunin: ”Sunt nerăbdător să vin la TIFF”

iul. 13th, 2021 | By | Category: Postcard

Celebrul balerin Sergei Polunin le-a transmis fanilor un mesaj video în care își exprimă bucuria de a veni în România, la finalul acestei luni, și de a participa, ca invitat special, la cea de a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Polunin va evolua în spectacolul-eveniment Sergei Polunin Up, Close and Personal (29 iulie, 20:30, Castelul Bánffy din Bonțida) și va participa la o sesiune Q&A după proiecția filmului Dancer, de Steven Cantor – un documentar revelator despre viața artistului (miercuri, 28 iulie 2021, 19:00). De asemenea, va susține și un masterclass pentru tineri balerini. 

Mesajul video: https://www.youtube.com/watch?v=fCVVNzQLk5o

Sunt atât de fericit să vin în România și abia aștept să văd această țară frumoasă. Am auzit atât de multe lucruri despre aceste locuri și oamenii de aici. Pentru mine va fi o nouă experiență, o nouă țară, un loc nou. Sunt nerăbdător să vin la TIFF”, a spus Sergei Polunin, aflat la prima sa vizită în România.

Voi avea un spectacol la Cluj, voi dansa în Sacré. Este un spectacol foarte puternic, realizat de Yuka Oishi, pe muzica lui Stravinsky. O muzică genială, compusă cu mulți ani în urmă, dar încă atât de relevantă. Te face să simți atât de multe! Ziua spectacolului va fi memorabilă și abia aștept să vă întâlnesc, să văd frumoasa voastră țară”, a mai spus Polunin, în mesajul video transmis fanilor săi.

Sergei Polunin e o personalitate uriașă, un talent incredibil și mă bucur că a acceptat invitația de a veni la TIFF într-un an când sărbătorim a 20-a ediție a festivalului. L-am văzut live la Londra acum câțiva ani și de-abia aștept să îl revăd în aer liber, în decorul impresionant al Castelul Bánffy de la Bonțida”, a declarat Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Biletele se pot achiziționa de pe tiff.eventbook.ro.

Sergei Polunin are 32 de ani, s-a născut în Ucraina, și a devenit, la doar 19 ani, cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet. Este unanim apreciat pentru geniul artistic, tehnica fenomenală și prezența scenică hipnotizantă. A dansat la Teatrul Balșoi din Moscova, la Scala din Milano, Teatrul Stanislavski, Opera Națională din Paris, este invitat permanent al The Bavarian State Ballet din München și călătorește în jurul lumii cu spectacolele produse de Polunin Ink, compania de dans pe care a fondat-o. În 2019, a dansat la Verona alături de balerina Alina Cojocaru în Romeo și Julieta. Cea mai populară apariție a sa este cea din videoclipul în care dansează pe melodia lui Hozier „Take Me to Church”, regizat de David LaChapelle, care a devenit viral și a adunat peste 29 de milioane de vizualizări pe YouTube.

A jucat de asemenea în producții cinematografice precum Murder on the Orient Express (r. Kenneth Branagh), Red Sparrow (r. Francis Lawrence), The White Crow (r. Ralph Fiennes) și este protagonistul unui documentar revelator, Dancer (r. Steven Cantor), care va  putea fi văzut la TIFF miercuri, pe 28 iulie, de la 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj. Proiecția va fi urmată de un Q&A cu starul.

Show-ul Sergei Polunin Up, Close and Personal (joi, 29 iulie, 20:30, Castelul Bánffy din Bonțida), va debuta cu proiecția Bolero, un performance coregrafic în care capodopera lui Ravel capătă o nouă dimensiune prin mișcările renumitului dansator, amplificate de efectele vizuale realizate de artistul  Teun van der Zalm. Ross Freddie Ray semnează conceptul și coregrafia spectacolului. Seara va continua cu Sacré, un spectacol bazat pe Ritualul primăverii, al lui Igor Stravinski, și inspirat din stilul dansatorului Vaslav Nijinski, în viziunea coregrafică a artistei japoneze Yuka Oishi. La final, Sergei Polunin va participa la o discuție cu publicul și va oferi detalii din culisele parcursului său artistic.

IMPORTANT: În conformitate cu reglementările în vigoare și luând în considerare numărul de locuri la evenimentul din 29 iulie, de la Castelul Bánffy din Bonțida, va fi permis doar accesul persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii evenimentului si al persoanelor care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii evenimentului.

Documentele necesare pentru acces sunt: adeverința de vaccinare sau care certifică rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen (pe hârtie sau pe telefon) și un act de identitate.

Biletele pe tiff.eventbook.ro

Eveniment organizat cu sprijinul Aqua Carpatica, E.ON, JTI.

Prezentat de Polunin Ink. și PiArt Vision.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania. Ediția a 20-a va avea loc între 23 iulie și 1 august, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual.

 

Număr de vizualizări :357


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro