”Salamandre” de Liviu G. Stan

iul. 6th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

În colecția Biblioteca de Proză Contemporană,  de la Editura Litera, a apărut recent un nou roman, Salamandre de Liviu G. Stan. Experiment epic, cu patru personaje, câte unul pentru fiecare anotimp, romanul aduce un mesaj puternic și un mod insolit de a lega cele patru povești. E un roman alert, cu miză existențială, așa cum remarcă Mihai Ene în mini-prefața cărții.  

 

“Ieșite parcă din mantaua unui Gog contemporan, personajele din Salamandre dezvoltă psihologii care trec ușor în zona patologicului, de la chirurgul genial, dar brutal, și până la arhitectul care participă la reconstrucția unui Cotroceni fantast.” (Mihai Ene)

 

O cronică aici:

https://optmotive.ro/2021/70/art2/index.html

 

Liviu G. STAN

Prozator și jurnalist (n. 8 martie, 1987), a publicat romanele Sânge de pasăre pe haine (2014), Casele vor uita (2016), Filip Manakis: o poveste europeană (2019). Naturalețea epică și originalitatea construcției sunt două dintre calitățile prozei sale. Are și un volum de versuri Yima, (2008), dar și o bogată activitate de jurnalist cultural.

 

Număr de vizualizări :338


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro