”Împreună în Bucovina”

iul. 16th, 2021 | By | Category: Eveniment

În perioada 20-25 iulie 2021,  Asociaţia „Universul Prieteniei” Iași, în parteneriat cu Asociația Cenaclul „Nectarie” Vama-Bucovina, Biblioteca „I. G. Sbiera” Suceava, Primăria Comunei Vama, Asociația Scriitorilor Români din Austria, Alianța Românilor din Italia, Societatea  pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”  Cernăuți-Ucraina, derulează la Vama, județul Suceava, proiectul „ÎMPREUNĂ ÎN BUCOVINA”.

 

Proiectul cultural finanțat de Ministerul Culturii cumulează două activități:

  1.  Tabăra de Creație și Re-Creație, aflată la cea de a XIII-a ediție, organizată de Asociația „Universul Prieteniei” Iași, unde se reunesc scriitori, artiști plastici, muzicieni din toată țara și români de peste hotare într-un regal cultural.
  2.  Festivalul Internațional „Umor Fără Frontiere în Țara de Sus”, aflat la cea de a X-a ediție, organizat de Asociația „Universul Prieteniei” Iași și Asociația Cenaclul „Nectarie” Vama – Bucovina care stimulează creativitatea participanților prin organizarea unui concurs de creație literară (poezie și epigramă).

Aflată la a XIII-a ediţie, tabăra are ca scop promovarea culturii româneşti, a potenţialului turistic şi, nu în ultimul rând, facilitează întâlnirea membrilor asociaţiei şi în plan real, nu doar în cel virtual, realizând adevărate punţi spirituale între oameni.

Vă invităm să ne fiţi alături, pe parcursul celor 5 zile, în care veţi avea parte de un program complex, care sperăm să satisfacă toate gusturile: lansarea albumului  de fotografii „Taberele de creaţie ale Universului Prieteniei”, colocviul „Vama-Bucovina, Istorie şi cultură”,  cartea în diasporă, lansarea colecției „Voci în Bucovina”, semnale editoriale, colocviul Eminescu,  cartea pentru copii, întâlnirea cu membrii Cenaclului „Nectarie”. Participanții la tabără vor avea ocazia să cunoască frumusețile Bucovinei în excursia de o zi.

Ziua de 24 iulie 2021, este dedicată Festivalului Internațional „Umor fără frontiere în Țara de Sus”. Vă așteptăm, la ora 11.00, în sala de festivități a Căminului Cultural Vama, unde veți asista la festivitatea de premiere a concursului de creație literară, la lansarea celor două antologii (a premianților concursului în cei 10 ani și a membrilor cenaclului) și la un program artistic cu muzică (Corul „Flori de măr”, Râșca-Suceava, coordonator Mihaela Gradinariu) și poezie. Spre seară, ne întâlnim la o șezătoare cu specific bucovinean.

Ne vor onora cu prezența George Corbu (președintele Uniunii Epigramiștilor din România), Cassian Maria Spiridon (președintele Uniunii Scriitorilor-Fil. Iași), scriitorii Adi Cristi, Daniel Corbu, Vasile Larco, Valentin Talpalaru, Laurențiu Ghiță, Mioara Bahna, Vera Crăciun, Lina Codreanu, Theodor Codreanu, Livia Dimulescu, Florin Dochia, Marius Dogaru (Italia), Daniela Gumann (Austria), Mircea Radu Iacoban, Emilian Marcu, Lucia Olaru Nenati, Diana Trandafir, Valeriu Valegvi, artistul plastic Radu Bercea și membrii Asociației „Universul Prieteniei” Iași.

// anunță Asociaţia „Universul Prieteniei” Iași

Număr de vizualizări :523


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro