spot_img

Emisiunea de mărci poștale ”Jocurile Olimpice de vară, Tokyo 2020”

Cu prilejul celui mai așteptat eveniment sportiv al anului 2021, Romfilatelia introduce în circulație, vineri, 23 iulie 2021, emisiunea de mărci poștale Jocurile Olimpice de vară, Tokyo 2020. La Tokyo 2020, cea de-a XXXII-a ediție de vară a Jocurilor Olimpice, prima din istorie care a fost amânată, în jur de 100 de sportivi sub culorile tricolorului românesc vor ataca podiumul olimpic la 17 discipline sportive. 

 

Naționala de fotbal a României revine în întrecerea olimpică după 47 de ani de la ultima participare, tot în capitala Soarelui Răsare.

image description

Echipa feminină de baschet 3×3 va debuta la JO odată cu această disciplină sportivă. La canotaj, nu mai puțin de 36 de canotori se vor lupta pentru medaliile olimpice în 9 probe. Tot în premieră, tricolorii vor participa în întrecerile olimpice de ciclism mountain bike și triatlon.

La gimnastică, la cea de-a 5-a participare a sa la JO, Marian Drăgulescu se va lupta să scrie istorie la 40 de ani și să cucerească titlul olimpic, singurul care-i lipsește din bogatul palmares. Alături de el vor concura colegele din lotul feminin de gimnastică, Maria Holbură și Larisa Iordache.

La scrimă, Ana-Maria Popescu, numărul 1 în clasamentul mondial la spadă înainte de Jocuri, se va duela pentru încă un titlu olimpic la cea de-a 5-a participare olimpică a sa, în timp ce Iulian Teodosiu, medaliat cu bronz olimpic cu echipa de sabie, se va bate la Tokyo pentru medalii la individual. 

La înot, Robert Glinţă, primul român care a obținut biletele pentru Tokyo 2020, și Daniel Martin se vor întrece la 100 m spate, iar David Popovici, cel mai tânăr component al TEAM ROMANIA la cei 16 ani ai săi, va ataca un loc cât mai sus în clasament la 100 m liber.

La canoe, Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, coordonați de campionul olimpic Florin Popescu, vor lupta să transforme aurul european în aur olimpic.

La lupte, Albert Saritov, medaliat cu bronz olimpic la Rio, și vice-campioana mondială Alina Vuc, împreună cu Alin Alexuc-Ciurariu, prezent pentru a 3-a oară la o ediție a JO, și debutantele la cele mai importante întreceri sportive din lume, Andreea Ana și  Kriszta Incze, luptă pentru a se autodepăși. 

La tir sportiv, Laura Ilie, triplă campioană europeană, visează la prima treaptă a podiumului olimpic la 10 m puşcă aer comprimat, iar la tenis de masă, cei patru tricolori din lot vor încerca să escaladeze  uriașul zid al asiaticilor și să ajungă pe podium la cel puțin una dintre cele 5 probe la care participă – echipe feminin, simplu feminin & masculin, dublu mixt.

La atletism, patru fete – Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) – și trei băieți – Alin Firfirică (aruncarea discului), Marius Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii) –vor evolua pe magnificul Stadion Olimpic din Tokyo, gazda ceremoniilor de deschidere și închidere a Jocurilor.

La box, Cosmin Gîrleanu și Claudia Nechita, care vor urca în premieră în ringul olimpic, visează     să-și încrucișeze mănușile pentru cele mai strălucitoare medalii.

Pentru toți tricolorii, la fel ca pentru performerii de pe întreg mapamondul, este o onoare să participe la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, reprogramate în 2021, competiția considerată simbolul victoriei sportului și a Mișcării Olimpice în lupta cu pandemia de coronavirus.

De la prima sa participare la Jocurile Olimpice, în 1924, la Paris, când a obținut și cea dintâi medalie – bronz la rugby –, Echipa Olimpică a României nu a lipsit decât la edițiile de vară ale JO din 1932 și 1948 și la ediția de iarnă din 1960.

image description

TEAM ROMANIA are în palmares 305 medalii – 89 de aur, 94 de argint și 122 de bronz, o medalie de bronz fiind obținută la JO de iarnă.

Cele șase timbre ale emisiunii, cu valorile nominale de 1,70 Lei, 2 Lei, 2,20 Lei, 7 Lei, 9 Lei, 10,50 Lei și colița cu valoarea nominală de 31,50 Lei prezintă imagini stilizate ale unor sportivi din diferite domenii: fotbal, canotaj, înot, aruncarea discului, tenis de câmp, tenis de masa, respectiv scrimă.

Cele două plicuri „prima zi” a emisiunii prezintă sportivi din domeniul gimnasticii artistice evoluând la diferite aparate.

 

Romfilatelia mulțumește Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru sprijinul documentar oferit la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

Emisiunea de mărci poștale „Jocurile Olimpice de vară, Tokyo 2020” va fi disponibilă începând de vineri, 23 iulie 2021, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508