Cristian Teodorescu, invitat la ”Litera Mov”

iul. 9th, 2021 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 14 iulie 2021, ora 17.00, în Grădina MNLR, Strada Nicolae Crețulescu 8, va avea loc o ediție specială a ”Literei Mov”. Doina Ruști îl are ca invitat pe scriitorul Cristian Teodorescu.

 

Cristian Teodorescu s-a născut la 10 decembrie 1954, la Medgidia. A absolvit Facultatea de Filologie a Universității din București în 1980. Debutează în 1981 cu o povestire în revista „Tribuna”, iar editorial, în antologia „Desant 83”, Editura Cartea Românească (1983).

 

În 1985 îi apare volumul de povestiri „Maestrul de lumini”, Editura Cartea Românească, care îi aduce Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor, Premiul UTC și Premiul Fundației „Liviu Rebreanu”. În 1988 publică romanul „Tainele inimei”, Editura Cartea Românească, premiat de Academia Română în 1990. În 1991, publică „Faust, repovestit băieților mei, Petre și Matei”, Editura Alex. Volumul de proză scurtă, „Povestiri din lumea nouă” (1996), Editura RAO, primește Premiul USR. Urmează alte două volume de povestiri, „Îngerul de la benzinărie”, în 2002, Editura Paralela 45, Maestrul de lumini și alte povestiri”, 2004, Ed. Curtea Veche. În 2005, reeditează „Tainele inimei” la Editura Cartea Românească. Urmează romanele „Medgidia, orașul de apoi”, Editura Cartea Românească (2009), „Șoseaua Virtuții. Cartea Cîinelui”, Editura Cartea Românească (2015), „Cartea pisicii”, Editura Polirom (2017), „București, marea speranță”, Editura Polirom (2019). Traduceri ale povestirilor sale au apărut în antologii de proză scurtă din Olanda, Rusia, Franța si Statele Unite. Romanul „Medgidia, orașul de apoi” a fost tradus în Polonia, Ungaria, Muntenegru, iar „Cartea Pisicii”, a apărut și în Polonia.

Număr de vizualizări :420


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro