Angela Marinescu – 80

iul. 2nd, 2021 | By | Category: Eveniment

Angela Marinescu, o poetă autentică, preocupată de forța limbajului, cu un stil caracterizat printr-o visceralitate a poeticității, cum remarca profesorul și criticul literar Marin Mincu, împlinește 80 de ani în 8 iulie 2021, prilej de a sărbători poezia așa cum un spațiu cultural precum Grădina MNLR (Strada Nicolae Crețulescu 8 ) o cere: prin lecturi publice, cu invitați cu care Angela Marinescu rezonează, voci distincte și din geografii poetice diferite: Magda Cârneci, Svetlana Cârstean, Simona Popescu, Elena Vlădăreanu, Teodor Dună, Claudiu Komartin și Eugen Suciu.Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.00. Amfitrionii întâlnirii vor fi scriitorii Dinu Flămând și Ioan Groșan. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare la programe@mnlr.ro sau la numărul 0736.598.451 (Gabriela Toma).

 

Mai multe detalii, pe site-ul MNLR sau pe pagina de Facebook.

 

Angela Marcovici, cunoscută sub numele Angela Marinescu, s-a născut în 1941, la Arad. O tuberculoză gravă i-a marcat tinereţea între 15 si 26 de ani. S-a decis să studieze medicina şi psihologia. A debutat cu poeme în revista „Tribuna” de la Cluj, în 1965, iar editorial, în 1969, cu volumul „Sânge albastru“. A publicat peste 15 volume de poezie, jurnal și eseuri, printre cele mai cunoscute fiind „Cocoșul s-a ascuns în tăietură”, „Fugi postmoderne”, „Îmi mănânc versurile”, „Limbajul dispariției”, „Întâmplări derizorii de sfârșit”, „Satul în care mă plimbam rasă în cap”, „Jurnal scris în a treia parte a zilei”. A primit numeroase premii, printre care Premiul „Nichita Stănescu“ în 1990, Premiul Uniunii Scriitorilor în 2000, Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu în 2006, Premiul Gheorghe Crăciun al revistei Observator cultural în 2016, câștigătoarea Premiului ”Cartea de poezie a anului 2019”, la GALA TINERILOR SCRIITORI / CARTEA DE POEZIE A ANULUI 2019 etc.

Număr de vizualizări :386


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro