Seria „Pagini de istorie” la sediul ICR Tel Aviv: Comunitatea evreilor din Piatra Neamț

iun. 9th, 2021 | By | Category: Postcard

Ca urmare a succesului de care s-au bucurat episoadele precedente online ale seriei „Pagini de istorie” în rândul publicului, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă această nouă serie de evenimente dedicate sinagogilor din România, precum și moștenirii culturale și arhitecturale evreiești de pe teritoriul țării noastre.

Cea mai nouă ediție din această serie va avea loc în cadrul unui eveniment organizat cu public, la sediul ICR Tel Aviv, și va fi dedicat patrimoniului cultural și istoric al comunității evreiești din Piatra Neamț, una dintre cele mai mari comunități din România.

Evenimentul, moderat de Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv, va avea loc joi, 10 iunie 2021, de la ora 18:00, în limbile română și ebraică, la sediul ICR Tel Aviv (Blvd. Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6) și va fi transmis prin live streaming pe canalul de Youtube al ICR Tel Aviv: https://www.youtube.com/channel/UCrV8OAoQyKqOA7d1dGrFesQ

Din Israel vor participa:

Moshe Shimon, responsabil de înfrățirea orașului Piatra Neamț (România) cu Kiriat Malachi (Israel)

Mărturii ale israelienilor originari din Piatra Neamț: Mali Solomon, Paul Vaisman, Zina Grinzaid, Etgard Bitel

Programul evenimentului va include mesaje video din partea unor invitați din România precum:

Prof. Emanuel Bălan, cadru didactic, istoric și scriitor: „Sinagogile și viața evreiască din Piatra Neamț în anii 30-45”

Emil Nicolae-Nadler, președintele Comunității Evreiești din Piatra Neamț: „Viața evreiască în Piatra Neamț astăzi și Sinagoga Catedrală Baal Shem Tov”

În cadrul programului, vor fi proiectate și materiale video cu imagini din sinagogile și centrele vieții comunitare evreiești din Piatra Neamț.

După eveniment, va fi publicat un scurt reportaj video al programului, cu subtitrare în limba ebraică, pe platformele de social media ale ICR Tel Aviv.

 

Număr de vizualizări :245


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro