Sergei Polunin în „Rasputin”, alături de Johan Kobborg

iun. 15th, 2021 | By | Category: Postcard

Sergei Polunin, unul dintre cei mai dinamici dansatori ai momentului, revine pe scenă luna aceasta în rolul principal din „Rasputin” – extraordinara poveste a uneia dintre cele mai controversate personaje din istoria Rusiei. Din distribuție mai fac parte Johan Kobborg, Elena Ilinykh (soția lui Sergei Polunin), Alexey Lyubimov, prim balerin al Teatrului Stanislavky și Dmitry Gostev (14 ani), noul copil-minune al baletului. Spectacolul va avea loc pe 21 iunie 2021, va fi difuzat live și va putea fi vizionat Lookport în toată lumea, inclusiv în România.

Prețul unui bilet este echivalentul a 18 lire, adică aproximativ 100 de lei (https://lookport.live/live/rasputin#tickets).

 

Rasputin” este un balet dramatic realizat de coregrafa japoneză Yuka Oishi, potrivit căreia personajul Rasputin este deopotrivă un monstru și un outsider, un vindecător și un personaj înzestrat cu super-puteri. Trailer: https://youtu.be/oFaChwZ4qdk

 

„Rasputin este o poveste despre un bărbat cu o carismă incredibilă, de o forță și putere nemaiîntâlnite. Cine a fost Rasputin? Acesta va fi un mister care va dăinui pentru totdeauna. Unele personaje îl consideră pe Rasputin un sfânt, o persoană mistică , alții îl văd o întruchipare a diavolului. Este o linie foarte fină între Bine și Rău, una care poate fi încălcată foarte ușor. Fiindcă acolo unde lumina este foarte puternică și umbra este extrem de accentuată”, spune coregrafa Yuka Oishi.

 

„Înainte de toate, Rasputin este o istorie a relațiilor interumane. Familia regală și Rasputin nu sunt doar caractere abstracte din cărțile de istorie, ci personaje reale, cu emoții și sentimente”, spune balerinul Sergei Polunin.

 

Premiera piesei „Rasputin” a avut loc în 2019, la Londra, iar publicațiile de specialitate au elogiat interpretarea lui Sergei Polunin: „Polunin este Rasputin, o interpretare titanică și totemică, care pune în lumina multiplele înfățișări ale acestui personaj atât de controversat. Nu există nicio îndoială că acest artist extraordinar are o personalitate scenică hipnotică și că Rasputin este un rol pe care a fost destinat să-l interpreteze” (bachtrack.com)

 

Partitura baletului a fost compusă de Kirill Richter, unul dintre cei mai apreciați reprezentanți ai noii generații de compozitori ruși. Din distribuție mai fac parte Elena Ilinykh (soția lui Sergei Polunin), care interpretează rolul împărătesei Alexandra Feodorovna, Johan Kobborg – în rolul prințului Felix Yusupov, cunoscut pentru participarea la asasinarea lui Grigori Rasputin. Alexey Lyubimov, prim balerin la Teatrul Stanislavky din Rusia, îl interpretează pe țarul Nicolae al II-lea. O apariție interesantă este cea a tânărului și talentatul balerin Dmitry Gostev, în vârstă de 14 ani, care interpretează rolul lui Alexei Nicolaevici, singurul fiu al țarului Nicolae al II-lea și al țarinei Alexandra Feodorovna și moștenitorul tronului Rusiei.

 

Povestea lui „Rasputin” este povestea țăranului care vine din întuneric și sărăcie și ajunge într-o poziție de putere în inima regimului țarist, a cărui viață tumultuoasă și moarte violentă au fost și sunt încă subiect a numeroase speculații. Un mit care dăinuie până astăzi.

 

Număr de vizualizări :314


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro