Remember Eminescu – 132 la MNLR

iun. 11th, 2021 | By | Category: Postcard

Marți, 15 iunie 2021,  între orele 10.00-18.00, Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizitați sediul expozițional din Strada Nicolae Crețulescu 8, unde a pregătit un ghidaj tematic, lecturi din proza fantastică eminesciană, precum și o serie de prezentări despre manuscrisele eminesciene și despre eminescologul Perpessicius, al cărui jurnal este cercetat în cadrul unui proiect al Editurii MLR. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul evenimentelor.

10.00 – 17.45
Vizitatorii sediului MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8 sunt invitați să parcurgă un traseu special creat pentru această zi de muzeografi pornind de la expoziția Mihai Eminescu – Simbol al spiritualității românești, ale cărei planșe sunt prezentate pe fațada sediului. Traseul va continua la parter, unde sunt expuse caietele eminesciene, manuscrisele și ilustrații ale poeziilor eminesciene semnate de Ligia Macovei, Mircia Dumitrescu și Alexandru Ciucurencu. Se va urca la etajul I, în sala prozei fantastice, și la mansardă, unde se va discuta despre dramaturgia eminesciană, pentru a coborî, la final, în Grădina MNLR, unde se află bătrânul tei.

***
Ora 10.00
Despre Eminescu în limbaj mimico-gestual
Prezentare și atelier organizat împreună cu elevii Liceului Tehnologic Special nr. 3 din București

***
Ora 17.00
Remember Eminescu – 132

Un aspect necercetat al manuscriselor eminesciene, dr. Valentin Coșereanu
Perpessicius, editorul operei eminesciene, dr. Zamfir Bălan
Jurnalul lui Perpessicius sub lupă, Anița Grigoriu, redactor Editura MLR
Lectură din Avatarii faraonului Tla de Mihai Eminescu, în interpretarea actorului Marius Bodochi

Moderator: prof. univ. dr. Ioan Cristescu, director al Muzeului Național al Literaturii Române

***
Pentru ghidajul tematic, precum și pentru participarea la evenimente, sunați la 0736.598.451 sau să transmiteți un mesaj la programe@mnlr.ro (Gabriela Toma).

Număr de vizualizări :374


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro