Lansarea „Romanian Cinema Inside Out” și proiecția lungmetrajului „Lemonade” la Cinefemina

iun. 15th, 2021 | By | Category: Postcard

Un bogat meniu pentru cinefili a fost pregătit, cu sprijinul Creart, de șapte instituții membre ale EUNIC România: Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Delegația Generală Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Goethe și Institutul Polonez. Festivalul Cinefemina, care are loc în perioada 8-18 iunie 2021, vă așteaptă, în fiecare seară de la ora 21.30, la Grădina cu Filme (Creart, Piața Alexandru Lahovari 7), unde puteți viziona filme din Suedia, Polonia, Spania, Austria, Germania, Grecia, Belgia și România.

„Lemonade”, lungmetrajul de debut al Ioanei Uricaru, distins cu premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Sarajevo 2018, este propunerea Institutului Cultural Român, prin Biroul EUNIC, în cadrul Festivalului, și va putea fi urmărit joi, 17 iunie, ora 21.30.

Mara, o mamă singură în vârstă de 30 de ani, se căsătorește cu Daniel (un american) în timp ce se află în Statele Unite cu un job temporar de asistentă medicală. Atunci când parcursul ei pentru a obține cartea verde ia o turnură neașteptată, Mara este silită să se confrunte cu un adevăr neplăcut.

Biletele se pot achiziționa online, accesând linkul: Bilete online | Eventbook.

Tot în cadrul Festivalului Cinefemina va avea loc marți, 15 iunie, ora 18.30, lansarea națională a antologiei de critică de film „Romanian Cinema Inside Out: Insights on Film Culture, Industry and Politics 1912-2019”, coordonată și editată de Irina Trocan. Cartea a fost editată de Institutul Cultural Român în 2019, cu ocazia Festivalului Internațional Europalia 2019-2021, când România a fost țară invitată.

La eveniment va participa Irina Trocan (editor și coordonator al antologiei), precum și o parte dintre autorii textelor incluse in volum.

Antologia este disponibilă în librăriile Cărturești.

*Intrare liberă pe bază de rezervare
**Rezervări pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART
***Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii înainte de a achiziționa bilete: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/
**** Rezervările își pierd valabilitatea cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului, dacă cei care au făcut rezervarea nu anunță în prelabil că vor întârzia. Din acel moment, accesul se face în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile.

Deschiderea Festivalului Cinefemina a avut loc marți, 8 iunie, ora 20.30, cu o expoziție de portrete dedicate regizoarelor incluse în program, precum și cu un trailer de prezentare a festivalului.

Cinefemina este o recunoaștere a excelenței artistice a femeilor, dar și o salvare de la uitare a unor nume marcante, care, încă din perioada filmului mut, au contribuit la nașterea și maturizarea celei de-a șaptea arte. Mai multe detalii: https://bit.ly/3gkw53S

 

Număr de vizualizări :457


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro