Luni, 21 iunie 2021, ora 19.00, va avea loc lansarea online a volumului Cel care așteaptă (eseu), de Arthur Suciu, apărut la Editura Cartier, colecția Rotonda. Vor participa : Arthur Suciu, Alina Pavelescu, George Bondor și Vasile Ernu. Discuția va fi transmisă live, pe pagina facebook a Editurii Cartier și pe pagina Librăriilor Cărturești.
Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube.
Evenimentul este organizat de către Editura Cartier în colaborare cu Librăriile Cărturești.
„Generația mea e armata generalului mort. Așa va rămâne în istoria României. Arthur Suciu, ronin de elită, face și în acest volum proba unei conștiințe care refuză să se dezintegreze în așteptare. Fragmentele sale nu sunt constatările unei conștiințe intermitente, ci ale uneia neadormite, rod al unei lucidități apocaliptice, care tinde să înregistreze și să ne descopere totul. E, în aceste pagini, așteptarea arcuită a cuiva care a găsit. Răgazul pe care pare că și-l acordă este al unui om care regândește continuu lumea pentru a o recompune ca sens. E cartea unui om care nu a abdicat.” (Mircea Platon)
„Cel care așteaptă face parte dintr-o suită de volume de scene, reflecții și fragmente existențiale. E o formulă care-l exprimă, cred, cel mai bine, pe Arthur Suciu: un „eseu existențial total”, absorbind deopotrivă proza confesivă, jurnalul de idei, eseistica filosofică și reflecția politică, în care s-a ilustrat deja meritoriu. Un fel de marcă înregistrată, testată inițial pe facebook. Autorul este, prin vocație, un gânditor de tip „șestovian”, dublat de un moralist ironic și de un comentator atent, de la firul ierbii, al lumii contemporane; însemnările sale – libere, de un firesc dezarmant, scăpând printre degetele clasificărilor – amintesc pe alocuri de Meseria de a trăi a lui Pavese sau de Caietele lui Cioran. Fluxul acestor secvențe oferă, de fapt, un spectacol al gândirii vii, în desfășurare, driblând cu finețe capcanele manipulărilor de tot felul. Experiența frecventării mai multor medii socio-profesionale, între care cea de consultant politic, dar și experiența de cititor (pasionat) de literatură și de trăitor pur și simplu, se traduc prin observații tandru-malițioase, deloc banale, în care bunul-simț e asumat ca provocare, destabilizând dogmele trendy și clișeele la modă. Spirit neînregimentabil, versatil și tolerant, aproape imposibil de situat ideologic, Arthur Suciu face parte din specia, tot mai rară azi, a intelectualilor critici outside the box, care dacă n-ar fi ar trebui inventați.” (Paul Cernat)
ARTHUR SUCIU s-a născut în 1974, la Suceava. A absolvit Facultatea de Filosofie (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, 1998) și programul de studii aprofundate în filosofie teoretică (Universitatea din București, 2001). Este doctor în științe ale comunicării (Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București, 2013). A publicat editoriale și analize politice, cronici literare, eseuri în mai multe publicații: „România liberă”, „Ziarul financiar”, „Cadran politic”, blogurile „Adevărul”, „Cultura”, „Convorbiri literare” etc. A realizat emisiunea City Talk la Radio City FM. A fost copywriter de discurs politic și consilier de comunicare în mai mult de zece campanii electorale, desfășurate la nivel național și local. În prezent este lector universitar la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării (Universitatea „Ștefan cel Mare”, Suceava). A debutat, în 2008, cu volumul de fragmente existențiale Contribuții la apocalipsă (Junimea), continuat apoi cu Fericirea în vid (Alexandria PH, 2012). În 2013, a publicat lucrarea teoretică Discursul autonom. Strategii de comunicare (Institutul European). În 2016, a publicat romanul În gaură (Adenium), pentru care a primit premiul pentru debut în literatură al revistei „Convorbiri literare”. În 2020, a publicat volumele de articole și eseuri Drumul către viața privată (Institutul European, prima ediție, 2009) și Pierdut între medii (ProUniversitaria).
Cel care așteaptă (eseu), de Arthur Suciu (Rotonda). Broșată, 184 pag. Preț: 33 RON/ 139 MDL
Cartea poate fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.
De asemenea, poate fi comandată și online:
https://carturesti.ro/carte/cel-care-asteapta-1177543099?p=1
https://shop.cartier.md/item/cel-care-asteapta,1883
***
https://twitter.com/EdituraCartier
https://www.facebook.com/librariilecartier