Dublu eveniment la Biblioteca Metropolitană București

iun. 24th, 2021 | By | Category: Postcard

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București a găzduit marți, 22 iunie 2021, ora 16:00, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, Festivitatea de premiere a elevilor participanți la Concursul de creație literară „Lumea de mâine”. Elevii merituoși și profesorii îndrumători și-au primit cu emoție răsplata efortului depus. Ca la precedenta ediție, concursul implementat de Biblioteca Metropolitană București în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București s-a adresat exclusiv liceenilor bucureșteni.

Evenimentul moderat de managerul Bibliotecii Metropolitane București, Ramoana Ioana Mezei, a prilejuit și lansarea celei de-a doua ediții a antologiei „Literarium”, Seria Literatura fără vârstă, publicată sub egida Editurii Bibliotecii Metropolitane București. Volumul  care reunește texte de poezie, dramaturgie și proză ale liceenilor distinși cu premii și mențiuni în concursul menționat este o dovadă că, deși aflați la început de drum, au depășit stadiul embrionar al ignoranței și că lumea cărții nu a murit odată cu progresul tehnologic.  Lumea de azi și lumea de mâine, așa cum și-au imaginat-o, sunt două lumi paralele care, paradoxal, se întâlnesc în dragostea pentru frumos, în prietenie şi adevăr, într-o altfel de cunoaştere.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența doamnei Mihaela Ștefan, Inspector Școlar General al Municipiului București, care a transmis un mesaj de apreciere concurenților și profesorilor coordonatori, reiterând sprijinul pe care îl va acorda culturii locale și a domnului Ioan Cristescu, Director General al Muzeului Național al Literaturii Române și, totodată, președinte al comisiei de evaluare a concursului, care le-a vorbit celor prezenți despre importanța mentorilor în devenirea lor.

S-a alăturat acestui demers George Mihăiță, mentor si părinte spiritual al tinerilor de ieri și de azi, actor și director al Teatrului de Comedie din București, cu un recital exemplar de poezie din scrierile prezente în antologia „Literarium”.

Atmosfera a fost întreținută și de spectacolul oferit de Marius Barbu, unul dintre artiștii din noul val al muzicii folk, și de prezența Anei Petcu, Tik Tok-er și prezentator Kiss FM.

Toți elevii care se regăsesc în volumul de texte literare „Literarium”, cât și profesorii îndrumători, au primit diplome, cărți și albume de artă din partea ARCUB (Arte, Cultură București), invitații la spectacolele Teatrului de Comedie București și acces gratuit la Muzeul Național al Literaturii Române și la instituțiile culturale subordonate acestuia.

Felicitări participanților, câștigătorilor și profesorilor coordonatori!

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității. 

//

www.bibmet.ro

www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/

 

Număr de vizualizări :272


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro