Concert coral cu public: Lieduri şi romanţe de Schubert și Brahms

iun. 12th, 2021 | By | Category: Eveniment

Filarmonica „George Enescu” anunță un nou concert cu public susținut, de astă dată, de corul instituției. De peste șapte decenii Corul Filarmonicii „George Enescu” este o prezență vie și onorantă în viața muzicală românească și internațională. Înființat în anul 1950, și-a cucerit, în timp, renumele de ansamblu de elită. Din 1997, formația este condusa de dirijorul și pianistul Iosif Ion Prunner, membru și continuator al unei familii renumite de muzicieni și oameni de cultură din România. Repertoriul abordat a acoperit atât producțiile secolelor trecute cât și creația contemporană. Pe lângă partiturile vocal-simfonice consacrate, muzicienii au oferit mai des, în ultimii ani, dificile și ambițioase compoziții a cappella.

Un astfel de program alcătuit din capodopere ale genului semnate Franz Schubert și Johannes Brahms, majoritatea chiar în primă audiție pe scena Ateneului,a fost ales și pentru ultimul concert coral din stagiunea 2020-2021 programat miercuri, 16 iunie 2021, la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român.

 

La reușita acestei seri muzicale vor mai contribui substanțial soliștii Geanina Munteanu, Ștefania Boloș, Vasile Orheian, Florian Costea, Ionuț Popescu și pianistul Andrei Licareț.

 

Miercuri, 16 iunie,  ora 19, Ateneul Român
Concert coral CU PUBLIC
Corul Filarmonicii „George Enescu”

Dirijor
IOSIF ION PRUNNER

Solişti
GEANINA MUNTEANU
ŞTEFANIA BOLOŞ
VASILE ORHEIAN
FLORIAN COSTEA
IONUŢ POPESCU

La pian
ANDREI LICAREŢ

Program
Franz Schubert
Begräbnisslied

Johannes Brahms
12 Lieder und Romanzen, op. 44

Franz Schubert
Majestätsche Sonnenrosse
Dessen Fahne Donnerstürme wallte
Unendliche Freude
Trinklied im Winter
Willkommen, lieber schöner Mai
Trinklied
Fischerlied
Gondelfahrer
Im Gegenwärtigen Vergangenes

Johannes Brahms
Neue Liebeslieder, op. 65

Biletele ( pentru 50% din capacitatea sălii) se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

Prețurile biletelor sunt:
Categoria I: 45
Categoria II: 40

Intrarea la concert este permisă până la ora 18.50 și publicul este rugat să respecte regulile impuse de protecție și distanțare.

 

 

Număr de vizualizări :504


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro