”Povestea personajelor mele pierdute”, la Teatrul Dramaturgilor Români

mai 26th, 2021 | By | Category: Eveniment

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români, anunță primele reprezentații la scenă ale spectacolului „POVESTEA PERSONAJELOR MELE PIERDUTE”, text și regie Iris Spiridon, concept vizual Daniel Buglea – 28, 29 mai, ora 17:00 și 30 mai 2021, ora 16:00, în sala „Iosif Naghiu”. Din distribuție fac parte Șerban Gomoi, Conrad Mericoffer, Andreea Bibiri, Alexandru Voicu, Rodica Ionescu. Puține povești sunt precum cele ale personajelor pierdute în irezistibila încercare de a schimba paginile cărților în care sunt captive. Ele nu se resemnează cu sfârșitul ce le-a fost dat – așa că, în fiecare duminică dimineață, își negociază destinul în audiențe nesfârșite cu Scriitorul. În lumea misterioasă a acestor ființe, timpul nu se măsoară în secunde și ani, ci în fragmente de vieți inventate și dorințe fără răspuns.

POVESTEA PERSONAJELOR MELE PIERDUTE „are în centru un scriitor celebru, care, în fiecare duminică dimineață, are audiență cu personajele sale. Unele sunt mai vechi, altele sunt în desfășurare, iar unele apar chiar din cărțile altor autori. În acest fel, scriitorul se întâlnește cu doamna Chatterley din romanul lui D.H. Lawrence, care îi cere să o întoarcă înapoi la paginile din carte în care se află amantul ei; cu un frate și o soră tulburați, care se acuză unul pe altul de nebunie; cu un călugăr deprimat, venit dintr-o povestire a lui Tolstoi și cu un personaj misterios care refuză să-și dezvăluie până în final identitatea. Scriitorul este tras la răspundere de personajele sale, este investigat în legătură cu viața lui personală și motivele pentru care a ales subiectele dificile cu care se confruntă ele. Cum se nasc personajele? Ce se ȋntâmplă cu ele atunci când sunt respinse? Care e relaţia dintre autor, personaj şi spectator?” (Iris Spiridon)

 

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

 

Biletele pot fi achiziționate pe www.bilet.ro.

Rezervări: 0756 021 106  / rezervari@teatruldramaturgilor.ro

Detalii despre programul și evenimentele TDR: www.teatruldramaturgilor.ro

 

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituție publică de cultură subvenționată de Consiliul

General al Municipiului București.

 

Număr de vizualizări :467


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro