Festivalul Très Court 2021

mai 31st, 2021 | By | Category: Eveniment

Cea de-a 23-a ediție a Très Court International Film Festival are loc simultan în 15 țări de pe cele 5 continente, între 4 și 13 iunie 2021. În România, festivalul va avea loc în 8 orașe (Arad, Alba-Iulia, Baia-Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Râșnov, Timișoara) sub coordonarea Institutului Francez din România și cu susținerea Orange.

 

Festivalul internațional de foarte scurt metraj Très Court aduce spectatorilor cele mai bune producții audiovizuale în format foarte scurt, de maximum 4 minute, venite din lumea întreagă, în ciuda vântului, virusului și mareelor. La Timișoara, cele peste 150 de filme de maxim 4 minute vor fi proiectate în aer liber, în grădina Institutului Francez, în 4 și 5 iunie, cu începere de la ora 21:30. Accesul este liber și fără rezervare, în limita locurilor disponibile. În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc în interior, la aceeași adresă : Bd C.D. Loga, nr. 46. Pentru spectatorii dornici să descopere magia Très Court, care nu se pot deplasa la Timișoara, filmele vor fi accesibile și pe site-ul www.trescourt.com pe durata celor 10 zile ale festivalului, ziua sau noaptea.  Detaliile proiecțiilor vor fi actualizate constant pe site-ul festivalului : https://trescourt.com/ro/orase

 

În propriile locuințe, în săli de spectacol sau în aer liber, spectatorii din lumea întreagă vor putea descoperi filmele foarte scurte, grupate în două competiții și 4 selecții tematice: competiția Internațională, „Paroles de Femmes”, selecția Familială (pentru copii), selecția franceză, selecția „Au îndrăznit” și în premieră anul acesta – selecția documentară.

 

În plus față de aceste programe difuzate la nivel mondial, sunt organizate și selecții locale sau naționale, precum Competiția românească – o minunată ocazie de a promova specificitățile culturale regionale și talentele locale!

 

Ca în fiecare an, la finalul vizionării,  spectatorii vor putea vota filmul favorit atât din competiția internațională, cât și dintre scurtmetrajele românești.

 

Mai multe detalii pe : https://trescourt.com/fr/timisoara

 

Număr de vizualizări :325


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro