Cărți tatuate – CONCURS dedicat copiilor între 5 și 15 ani

mai 19th, 2021 | By | Category: Postcard

De Basm – Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți anunță că se află în desfășurare campania jucăușă de promovare a lecturii numită Cărți tatuate  – Intră în pielea literaturii, cea de a treia ediție.

CONCURS: provocarea noastră pentru copii: să conceapă desenul unui „tatuaj” cu acea carte din copilărie care le-a arătat în cel mai sugestiv mod cum putem fi ÎMPREUNĂ, ce înseamnă să îl înțelegi, să îl accepți și să fii alături de ”celălalt”, orice formă, chip sau caracter ar avea acesta .

Desenul tatuajului poate reprezenta personaje, poate fi un titlu de carte scris caligrafic, o mică pictură, un colaj, un citat. Poate fi orice reprezentare grafică, orice tehnică, pentru că ştim că nu există greșeli atunci când ne exprimăm iubirea sincer și din inimă.

Data-limită de trimitere a tatuajelor este 15 iunie, într-un mesaj pe adresa cartitatuate@gmail.com.

Toate desenele trimise de copii vor fi expuse, cu precizarea numelui și prenumelui, într-o galerie virtuală pe pagina Asociației De Basm.

În urma jurizării, pe 30 iunie 2021, se vor anunța cele trei premii ale concursului care vor consta în trei pachete de cărți, cîte unul pentru câștigător. Totodată, cele trei desene premiate vor fi transformate în tatuaje temporare și vor fi dăruite copiilor în cadrul acțiunilor prilejuite de Zilele LittleLIT – Împreună (octombrie 2021).

Regulamentul este disposibil aici: https://debasm.ro/carti-tatuate-regulament-concurs/.

Ne puteți urmări pe site De Basm, micro-site LittleLIT și pagina de Facebook De Basm. Vă invităm să intrați în dialog cu noi pe social media, folosind #noifacempovesti și #basmenuvorbe.

*La concurs pot participa, INDIVIDUAL, copii cu vârste cuprinse între 5-15 ani, cu domiciliul sau adresa de rezidență în România.

Parteneri: Editura Arthur, Editura Cartea Copiilor, Editura Univers

#debasm #cartitatuate #littleLIT

# # #

Cărți tatuate este o campanie din cadrul LittleLIT  – Întâlnirile De Basm

Produs de De Basm – Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți

Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Număr de vizualizări :394


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro