Invitație la Institutul Blecher Online

apr. 11th, 2021 | By | Category: Postcard

Duminică, 11 aprilie 2021, de la ora 19:00, Institutul Blecher vă invită la o întâlnire online cu poeții Sebastian Reichmann, Simona Nastac, Mihók Tamás și Andrada Strugaru.

Dintre ei, doar Mihók Tamás a mai citit la Institut, la edițiile 153 și 186 (din 21 mai 2017, respectiv 14 octombrie 2018).
Mihók Tamás a publicat volumele de versuri „Șantier în rai” (2013), „Winrar de tot” (2015), „cuticular” (2017, apărut simultan la Budapesta cu titlul „cuticulum vitae”) și „biocharia. ritual ecolatru” (2020). Traducător din și în limba maghiară, este printre altele autorul unei antologii de poezie românească recentă, „A kétezres nemzedék” (2017).
| Până la reîntâlnirea de duminică, vă invităm să citiți un dialog recent cu Mihók Tamás: https://bit.ly/321ibf6 |

Sebastian Reichmann a debutat la douăzeci și doi de ani cu „Geraldine” (1969), după care i-a apărut „Acceptarea inițială” (1971), carte retrasă din librării și topită – ca urmare, poetul a ales calea exilului, emigrând în Franța. Din 1975 scrie numai în franceză, iar în 1977 debutează în această limbă în revista Editurii Minuit. A publicat mai multe volume în Franța, printre care „Pour un complot mystique” (1982) și „Le Pont Charles de l’Apocalypse” (2003), după această dată revenind în literatura română cu „Mocheta lui Klimt” (2008), antologia „Perioada translucidă. Poeme 1965-2012” (2012) și „Acceleratorul de încarnări și alte Biografobii” (2017).
Sebastian Reichmann ne va citi dintr-o carte nouă în pregătire, „Edenul tăcerii rele”, care ar trebui, dacă toate merg bine, să apară în iulie 2021, la Casa de Editură Max Blecher.
| Pentru susținerea acestui proiect, am deschis o listă de subscripții și precomenzi aici: https://www.buymeacoffee.com/CdEMaxBlecher |

Simona Nastac a studiat Istoria și Teoria Artei la București și are un master în Creative Curating la Goldsmiths College, Londra. A curatoriat expoziții de artă contemporană și evenimente de poezie experimentală la Londra, New York, Seul, Berlin, Bruxelles, Praga, Sankt Petersburg, Cluj-Napoca, Craiova și București. În 2017 a publicat „Culoarea deprimantă a mierii”.
| Mai multe detalii despre proiectele Simonei Nastac, aici: http://simonanastac.com/ |

Andrada Strugaru a fost redactor-șef adjunct al revistei „Alecart” și studiază la Facultatea de Drept.
| Găsiți câteva poeme de Andrada Strugaru pe platforma „Poetic Stand”: https://bit.ly/3mzRxmU |

Cei patru protagoniști ai clubului de lectură de duminica asta vor intra în direct din Paris, Londra, București și Iași.

Moderator: Claudiu Komartin

Număr de vizualizări :423


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro