Ilarie Voronca în spaniolă

apr. 21st, 2021 | By | Category: Agenda de carte

A apărut de curând în Spania volumul lui Ilarie Voronca Pequeño manual de la perfecta felicidad (Mic manual de fericire perfectă), traducere în limba spaniolă de Christian Santacroce, Editura Hermida, Madrid, 2021. 

Ilarie Voronca, născut la Brăila în 1903, a trăit în România până în 1933, participând la mișcările literare de avangardă și publicând numeroase volume de poezie și două volume de eseuri. S-a stabilit în Franța în 1933, locuind în cea mai mare parte a timpului la Paris. După ce a început să scrie în limba franceză, a publicat într-un ritm frenetic, 20 de volume de poezie și proză văzând lumina tiparului până la sinuciderea sa din 1946, care s-a produs în timp ce lucra la Mic manual de fericire perfectă, carte rămasă neterminată și publicată postum în 1973.

Editura Hermida a publicat în ultimii ani opt volume ale unor autori de origine română : Cioran (4), Mircea Eliade (1), Max Blecher (1), Benjamin Fondane (1), Ilarie Voronca (1), cele mai multe dintre acestea în traducerea lui Christian Santacroce.

 

Număr de vizualizări :390


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro