UNITER alături de Maia Morgenstern

mart. 29th, 2021 | By | Category: Postcard

UNITER a transmis pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro un comunicat de presă cu privire la situația cu care a fost și este confruntată artista Maia Morgenstern. Vă prezentăm textul integral.

 

UNITER – Uniunea Teatrală din România își exprimă îngrijorarea și revolta cu privire la situația teribilă cu care a fost și este confruntată artista Maia Morgenstern, membră a uniunii noastre, actriță de prim rang a teatrului românesc, director al Teatrului Evreiesc din București. Suntem alături de Domnia Sa.

 

Având în vedere escaladarea situației cu care s-a confruntat doamna Morgenstern, de la replici antisemite la mesaje de amenințare, Senatul UNITER – reunit în ședință de urgență – a hotărât să se adreseze în mod oficial organelor de specialitate pentru a declanșa o anchetă specifică acestui tip de atacuri rasiale care nu sunt conforme cu Constituția și legile din România.

 

Apreciem și solidaritatea în această privință a colegilor noștri din teatrele din întreaga țară și a managerilor lor.

 

Orice formă de rasism este intolerabilă!

 

 

Ion Caramitru, preşedinte UNITER                                                               29.03.2021

și

Senatul UNITER

 

 

 

Număr de vizualizări :342


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro