Performance de Ziua Mondială a Teatrului 2021

mart. 26th, 2021 | By | Category: Postcard

Compania de teatru independent Arte-Factum  va transmite  Mesajul de Ziua Mondială  a  Teatrului într-un performance cu scene din spectacolele sale, ce va fi difuzat  online, în 27 martie 2021, de la ora 18 (https://www.facebook.com/BestOFTimisoara), eveniment  realizat în coproducție de Arte-Factum cu  Best of Timișoara . În 2021, Institutul Internațional de Teatru a invitat-o să scrie Mesajul de Ziua  Mondială a Teatrului pe Helen Mirror, actriță de film, teatru și televiziune, iar starul britanic a ales să transmită un mesaj plin de optimism: ”(…)Splendida cultură a teatrului va dăinui câtă vreme va exista umanitatea pe pământ. Imboldul  creativ al scriitorilor, designerilor,  cântăreților, actorilor, muzicienilor, regizorilor nu va fi niciodată sufocat, iar în viitorul apropiat va înflori din nou, cu o nouă energie și o nouă înțelegere a lumii pe care o împărtășim cu toții. Abia aștept! ”.

La Timișoara, compania de teatru independent Arte-Factum  propune o lectură a mesajului,   în cadrul unui performance.  ”În urmă cu un an, exact un an, ne pregăteam pentru două lucruri importante: Ziua Mondială a Teatrului și să începem un nou sezon de Nocturnalii Arte-Factum indoor/outdoor. Pentru un singur lucru nu eram pregătiți: anul care a urmat. Între  o zi și alta a Teatrului,  am trăit cu toții Anul pandemiei, în care totul s-a oprit, prăbușit, suspendat, schimbat. În 2020, am sărbătorit online Ziua Teatrului, cu voi, a fost primul nostru performance virtual. Și primul în care am purtat măști antivirus, nu de teatru. Ziua Mondială a Teatrului ne găsește  în 2021 tot în carantină, într-un perpetuu scenariu roșu în care, ca în celebrul monolog shakespearean, toți suntem actori” , declară regizorul Levente Kocsárdi.

Performance-ul de Ziua Mondială a Teatrului 2021  va cuprinde elemente din spectacolele independente Erendira &bună-sa/remix, Doctor Faustus theater-music și Dosztoievskij b@r. Performerii evenimentului sunt Levente Kocsárdi, Oana Antonovici, Patricia Gavril, Roxana Orz, Marin Lupanciuc, Raoul Horn, Ioana Mărăscu, Sarolta Vass (mezzo, flaut)  și Georgiana Rădulescu (vioară); versiunea în limba română a Mesajului de Ziua  Mondială a Teatrului: Simona Donici;  scenografie: Mihai Donici; director de imagine: Bujor Popa.

 

Număr de vizualizări :420


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro