Muzică românească și turcească cu chitaristul Tudor Anghelescu la ICR Istanbul

mart. 22nd, 2021 | By | Category: Eveniment

Un program muzical cu iz oriental, prin acorduri românești și turcești, va fi lansat la 25 martie 2021, în interpretarea chitaristului Tudor Anghelescu. Cele zece piese, special înregistrate pentru reprezentanța ICR Istanbul și care beneficiază de un aranjament inedit la chitară clasică, vor fi postate pe pagina de Facebook și contul Youtube al ICR Istanbul. Dat fiind interesul particular al publicului local pentru muzica de inspirație folclorică, echipa ICR Istanbul a ales un fascinant program susținut de talentatul chitarist român Tudor Anghelescu, care a inclus în program atât piese românești, cât și turcești, pentru a pune în valoare îndelungatul dialog cultural. Piesele muzicale românești alese sunt, Aseara ți-am luat basma, Bun îi vinul ghiurghiuliu, Joc cadânesc, Suite de cântece bătrânești, alături de cele turcești, într-un aranjament special la chitară: Olmasa mektubun, Hatirla ey peri, Üskudar`a gider iken, Sigaramin dumanina sarsam, Ben giderim Batum`a, Sevdan olmasa.

 

Tudor Anghelescu este profesor de chitară, membru al Fundației Române de Chitară Clasică, membru al Asociației de Chitară Transilvania, membru fondator al Asociației Culturale Kitarodia. În anul 2004 a fondat împreună cu Constantin Stanciu, Mihai Melinescu și Ciprian Parghel prima orchestra de Tango din România, susținând numeroase concerte atât în cadrul școlii El Tango, cât și în diverse cluburi de jazz și scene de teatru din București. Colaborează cu diverși artiști din sfera muzicii clasice și a jazz-ului, precum Ruxandra Zamfir, Anca Parghel, Constantin Stanciu, Mihai Melinescu, Ciprian Parghel, Izabela Barbu, Maxim Belciug, Vladimir Pesantez, Yumika Nozaki, Mihail Ghiga. A concertat în Arad, Cluj, Brasov, Constanta, Sibiu, Timișoara, iar peste hotare, în Germania, Elveția, Anglia, Dubai, Japonia, Italia, Franța, Turcia, Grecia.

Număr de vizualizări :335


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro