spot_img

Bursa Kitharalogos, ediția a III-a

Vă prezentăm regulamentul de desfăşurare al Bursei Kitharalogos. 

  1. Bursa Kitharalogos se desfăşoară sub forma unui concurs online şi se adresează tuturor chitariştilor români născuţi după 1.01.1991 şi se va desfăşura în perioada 1 aprilie -15 octombrie 2021.
  2. Valoarea bursei este de 5000 RON (Premiul I-Bursa Kitharalogos, 1200 RON; Premiul II-700 RON, Premiul III-500 RON), la care se adaugă, pentru câştigătorul premiului I, o bursă în valoare de 2200 RON la prestigioasa Academie ICon Arts Transilvania 2022.  Vor mai fi oferite corzi şi accesorii (400 RON) din partea sponsorilor asociaţiei.
  3. Scopul bursei este promovarea muzicii româneşti contemporane şi sprijinirea tinerilor interpreţi români care se pregătesc de o carieră muzicală.
  4. Cei care doresc să participe, o pot face înscriindu-se la adresa de email kithara.logos@gmail.com, unde sunt rugați să trimită o copie după buletin, o scurtă biografie și repertoriul ales.
  5. Nu se percepe taxă de înscriere.
  6. Programul va conține două piese: o lucrare scrisă de un compozitor român pentru proiectul „Musica de los serres imaginarios” din cadrul Festivalului Internaţional „Serile de chitară” (a se vedea lista de mai jos) şi o altă lucrare la alegere (pot fi şi două părţi dintr-o sonată, suită etc.), cu durata între 4 și 7 minute.
  7. Câştigătorii ediţiilor anterioare nu pot participa.
  8. Toţi concurenţii înscrişi vor trimite pe mailul asociației linkul de pe youtube cu un fișier video needitat, înregistrat în condiții bune/foarte bune audio și video (minim 720p), care va conține programul ales, până la cel târziu 15 octombrie 2021. Cele două lucrări pot fi înregistrate separat şi puse împreună în acelaşi fişier.
  9. Lucrările compozitorilor români fac parte din nou apăruta antologie „Cartea fiinţelor imaginare”- muzică contemporană pentru chitară, care poate fi comandată de la Editura Grafoart: http://www.librariamuzicala.ro/. Un preview poate fi văzut aici:………………………………………….

Şerban Marcu (n. 1977) – A bao a qu

Sebastian Ţună (n. 1987) – Anagénnisi (Pasărea Phoenix)

 

Sebastian Androne Nakanishi (n. 1989) – La belle Mélusine rapace (Sirena)

 

Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu (n. 1971) – Baldanders

Gabriel Mălăncioiu (n. 1979) – Simurgul

 

Acestea pot fi ascultate aici:

 

https://www.youtube.com/watch?v=XKtJ6TzdyE8&list=PLkTG8uIWcBSFN1CoE8c4iNdhdojmcPi8t

 

  1. Juriul, alcătuit din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti şi internaţionale, este alcătuit din profesori-chitarişti şi compozitori. Președintele juriului este  chitaristul francez Rémi Jousselme, unul dintre cei mai importanți chitariști francezi contemporani.
  2. Criteriile de apreciere a prestaţiei concurenţilor însumează 100 de puncte, acordate dupa cum urmează:
  1. respectarea textului partiturii: 20 puncte
  2. calitatea sunetului şi acurateţea tehnică: 30 de puncte
  3. dificultatea repertoriului: 15 de puncte
  4. aportul artistic, prestaţia generală şi prezenţa scenică a interpretului:  35 de puncte
  1. Cea mai mică şi cea mai mare notă a fiecărui concurent se vor tăia şi se va face media celorlalte note. Profesorii care au elevi/studenţi în concurs nu îi pot nota pe aceştia, iar acelaşi lucru este valabil pentru compozitorii cărora li se cântă lucrările.
  2. În urma jurizării, se vor decide cei trei câştigători, primele trei punctaje în ordine descrescătoare.
  3. Asociaţia Kitharalogos îşi rezervă dreptul de a acorda 2 premii speciale concurenţilor.
  4. Hotărârile juriului sunt definitive; nu se admit contestaţii.
  5. Câştigătorii vor fi invitaţi să participe cu un mini-recital în cadrul celei de-a       XI-a ediţii a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, în cadrul unei seri speciale la Palatul Suţu, intitulată „Gala Bursei Kitharalogos”, iar câştigătorul premiului I va fi invitat anul următor să susţină un recital în cadrul festivalului.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508