„Tratat de mers pe ape”, de Adrian Suciu

feb. 12th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

În 2021, la Editura Tribuna, din Cluj – Napoca, a apărut cartea „Tratat de mers pe ape”, cel de-al șaptelea volum de versuri al scriitorului Adrian Suciu. Despre recenta apariție, autorul declară: „Se fac 6 ani de la ”Profetul popular” (Editura Tracus Arte, 2015), așa că am decis să împărtășesc din nou omenirii din frământările mele poetice. Tocmai a ieșit din tipar ”Tratat de mers pe ape”, volum publicat în condiții excelente de către Editura Tribuna. Mulțumesc întregii echipe care a făcut posibilă această nouă aventură poetică! Mulțumesc Direcției 9 pentru nenumăratele nopți de dezbateri poetice autentice, care și-au pus amprenta și asupra acestui proiect! Din propria mea voință, această carte nu va fi disponibilă la vânzare în librării și va ajunge doar în posesia celor despre care voi fi eu convins că sunt cu adevărat interesați să o aibă și să o citească!”

Adrian Suciu este licențiat al Facultății de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj (1995). A urmat un stagiu de perfecționare în presă, în 1993, la Praga și Cracovia; bursier al Guvernului francez, stagiu de perfecționare în tehnici ale interviului și reportajului, în 1996, la Paris, Radio France Internationale, precum și un stagiu de perfecționare în organizarea și managementul întreprinderilor de presă, în 2000, la Copenhaga. Prezent în numeroase antologii literare în țară și străinătate. Cîștigător a numeroase premii literare. Tradus în engleză, franceză, germană, maghiară, occitană, ebraică.

Titular, în diverse perioade, al unor rubrici și emisiuni la Radio Cluj, TVR Cluj, NCN Cluj, Echinox, Cadran. Editorialist, în diverse perioade, la CD Radio, Monitorul de Cluj, Radio Cluj, Ziua de Cluj. Colaborări ocazionale la Dilema, Contrapunct, 22, România literară, Steaua, Vatra, Tribuna, Familia, Apostrof, Poesis, Calende, Ramuri, Luceafărul etc.

Este președintele Asociației Culturale Direcția 9, pe care a înființat-o în anul 2013 cu scopul de a sprijini, editorial și financiar, poeții debutanți, dar și pentru revalorizarea și reintroducerea în circulație a unor poeți consacrați.

 

Număr de vizualizări :626


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro