”Secvențe intime”, la Galateea Contemporary Art

feb. 9th, 2021 | By | Category: Postcard

În perioada 16 februarie – 24 martie 2021, la Galateea Contemporary Art puteți vizita expoziția ”Secvențe intime”.

Un nou grup de artişti ceramişti din generaţia 2016-2018 şi-a propus să abordeze o temă comună – SECVENŢE INTIME – păstrându-şi fiecare libertatea de expresie. Astfel, cei nouă artişti au abordat gânduri, temeri, întrebări intime, pe care în viaţa de zi-cu-zi nu le-ar povesti sau împărtăşi într-o conversaţie ci numai într-un dialog interior cu ei înşişi. Reflexii, gânduri, manifestări ce pot fi codificate în limbaj artistic, într-un cod al semnelor, poate abstracte sau golite de acţiune.
Şi totuşi acesta rămâne demersul reflexiv pe care artiştii şi l-au propus, mergând până la extragerea unei seminţe din sinele ascuns privirii şi dezvăluită în materialul ceramic. O dezvăluire cu timiditate a unor simţiri interioare, spre o autocunoastere dar şi spre cunoaşterea celorlalţi membri ai grupului.
Ieşiţi dintr-un spaţiu al tăcerii unde s-a produs o simbioză de idei , trei din cei nouă artişti au recurs la un demers inedit, acela de a concepe şi modela în comun dar secvenţial, în trei etape, o lucrare care să poarte amprenta fiecăruia. Aceste experienţe, experimente şi sentimente fac parte din laboratorul cu adevărat intim al artiştilor:
Andreea Bădrăgan – Nicoleta Blegu – Miruna Coman
Victor Costache – Ana Maria Maioru – Andreea Năstase
Petronela Roşu – Marius Stanciu – Anca Vintilă Dragu

 

Parteneri media: Modernism.ro, Radio România Cultural, Jurnalul Bucureștiului, Intell News, Manufacturat.ro, Amos news, Leviathan, ArtLine

                                                                            
U.A.P. din România l Galateea Contemporary Art
Calea Victoriei 132, Bucureşti | Bucharest

Program galerie  |
L – V: 14 – 18 |

office@galateeagallery.com 
www.galateeagallery.com/
https://www.facebook.com/galeria.galateea/

Număr de vizualizări :226


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro