O nouă apariție editorială: „Un halat pentru un secol. Oblomovismul, în răspăr”, de Iacob Florea, Editura Tracus Arte

feb. 12th, 2021 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Tracus Arte va apărea, în curând, volumul Un halat pentru un secol. Oblomovismul, în răspăr, de Iacob Florea. 

Oblomovismul nu este nici incapacitatea omului de a duce proiecte la bun sfârșit, nici incapacitatea lui de a-și asuma fiinţa. Oblomovismul meu înseamnă capacitatea omului de a întoarce spatele lumii pentru a se salva ca om. Al unei anumite lumi. Al unei lumi populate cu indivizi despre care dandy-ul Beau Brummell apucase să spună: „Nimic nu seamănă mai puţin cu omul decât un om”.

 

Iacob Florea s-a născut în 1958, în localitatea Negri, judeţul Bacău. A fost profesor suplinitor, jurnalist, funcţionar public parlamentar; în perioada 1999- 2003, a fost redactor-șef al revistei Tribuna Învăţământului. A debutat în 1983, în revista Ateneu. A publicat proză, traduceri, articole și comentarii în revistele Arc, Ateneu, Convorbiri literare, Literatorul, Meridian 27, Sinteze, Revista literară Radio,
Vatra, Ziarul de duminică 
ș.a. Este autorul volumelor de proză Îngerul trage sforile (Editura Cartea Românească, 1994), Tatăl lui Iona. Scrisorile primejdioase (Ed. Vinea, 2002), Sâmbăta după duminică (Ed. Ager, 2004), Ceva care să-mi amintească de tine (Ed. Tracus Arte, 2016), Lucrurile pe care nu mi le spui (Ed. Junimea, 2017).

 

Website editura Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/2021/02/11/oblomovismul-in-raspar-de-iacob-florea/

 

Număr de vizualizări :426


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro