Modă conceptuală și de avangardă din România, la London Fashion Week

feb. 18th, 2021 | By | Category: Postcard

Designerul vestimentar Carmen Emanuela Popa va prezenta colecția Il Lamento pentru toamnă-iarnă la prestigiosul festival de modă London Fashion Week, care se va desfășura online în perioada 19-23 februarie 2021. Aceasta este a doua participare a artistei, după selectarea colecției Ancient Dream, în septembrie 2020, tot în cadrul London Fashion Week, participare în urma căreia a fost comparată, de către presa franceză, cu reputatul designer britanic Alexander McQueen.

Institutul Cultural Român de la Londra este partener permanent al designerilor români și își propune să ajute la promovarea designului românesc pe piaţa britanică. În marja London Fashion Week, care oferă o platformă de expunere excelentă, ICR Londra va difuza, la 22 februarie 2021, un portret al designerului român care s-a remarcat pe plan internațional în domeniul modei conceptuale și de avangardă. Filmul va include o prezentare a lui Carmen Emanuela Popa, precum și imagini și clipuri cu colecțiile acesteia.

Carmen Emanuela Popa este absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte, București, cu un Masterat – Strategii de Modă și Costum / Departamentul Fashion Design. În prezent este doctorand în cadrul aceleiași universități, în domeniul Arte Vizuale, secția Modă, cu o temă ce abordează migrarea simbolisticii obiectului vestimentar către obiectul de artă contemporană. A avut numeroase participări în expoziții și proiecte internaționale cu teme care dezbat problematicile existențiale ale ființei umane și este cunoscută ca o artistă „anti-sistem” care militează pentru pace și pentru dialogul intercultural multidisciplinar în contextul artelor și design-ului contemporan.  https://www.carmenemanuelapopa.com/index.php

London Fashion Week reunește designeri, critici și jurnaliști de modă din întreaga lume și reprezintă cel mai amplu eveniment din industria modei din Marea Britanie, fiind unul dintre cele patru mari festivaluri de modă din lume (BIG FOUR), alături de Paris, New York şi Milano.

 

 

Număr de vizualizări :369


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro