Casa Editorială Anglitira lansează cartea „Cum am devenit pantof regal”, scrisă de Mihaela Coșescu și ilustrată de Andrei Măceșanu

feb. 4th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 6 februarie 2021, va avea loc lansarea cărții „Cum am devenit pantof regal”, scrisă de Mihaela Coșescu și ilustrată de Andrei Măceșanu. Evenimentul va avea loc online, fiind găzduit de pagina de Facebook Cărturești Online, și va începe la ora 11.  Participanții sunt invitați la o dezbatere despre pantofi mai mult sau mai puțin celebri, despre povești, prințese, frați, surori și picioare cu autoarea Mihaela Coșescu, ilustratorul Andrei Măceșanu și invitații lor: Brandi Bates, inițiatoarea Citim Împreună România și 5 cititori pasionați: Tania, Sara, Clara, Luca și Radu.

„Cum am devenit pantof regal” este povestea unui pantof prins în smoală pe treptele unui palat într-o seară de bal când este despărțit de fratele său geamăn. Cititorul îi urmărește pas cu pas entuziasmul din serile de bal, dansurile, călătoriile, căutările, simte dezgustul pantofului atunci când e probat de picioare murdare sau urât mirositoare și se bucură împreună cu el atunci când devine pantof regal. Bucuria pantofului nu este pentru viața care îl așteaptă la palat, ci pentru regăsirea fratelui său. Un pantof nu poate dansa de unul singur prin viață.

Povestea își are rădăcini în clasica poveste a Cenusăresei, pe care Mihaela Coșescu o duce mai departe, imaginându-și noi perspective. Cum ar fi fost povestea Cenușăresei dacă ar fi fost spusă de pantoful prins în smoala de pe treptele castelului? Dar dacă ar fi spus-o castelul? Sau caleașca? Sau cenușa? Sau mama vitregă? Sau tatăl Cenușăresei? Câte povești există în același timp? Care sunt diferențele între povești în funcție de cine spune povestea?

„Cum am devenit pantof regal”  este o poveste haioasă și în același timp emoționantă, o poveste despre perspective și empatie. O poveste care își propune să dezvolte creativitatea și gândirea critică a copiilor.

Testimoniale despre „Cum am devenit pantof regal”:

Parafrazând koanul zen care deschide cele Nouă povestiri ale lui Salinger („Noi știm cum bat din palme două mâini. Dar cum bate din palme o singură mână?”), am putea zice la rândul nostru: „Noi știm cum dansează doi pantofi. Dar cum dansează un singur pantof?” În cartea ei, Mihaela Coșescu se joacă nostim și elegant cu această întrebare. Jocul ei transformă o veche poveste într-o poveste nouă, a cărei magie rezistă și după miezul nopții.

Florin Bican

Grație prospețimii imaginației Mihaelei Coșescu, pătrundem în lumea Cenușăresei prin mijlocirea aventurilor faimosului condur pierdut. O poveste care ne învață despre diversitatea perspectivelor, trezindu-ne pofta de dans și, de ce nu, curiozitatea de-a afla despre diverse dansuri.

Maria Kovacs, Asociația Lectura şi Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice România

Când crezi că nu mai e nimic de aflat despre o poveste, când pare că același scenariu pe care l-ai auzit sau l-ai citit de zeci de ori nu poate avea decât o perspectivă, mai gândește-te puțin… s-ar putea să nu fie deloc așa. Fiindcă atunci când clasicul pare prea clasic, răsuflat și un pic expirat, detaliile asupra cărora ne cad ochii ne pot purta spre alte peripeții și poveștile aferente lor.

E cineva care să nu fi auzit despre acest pantof faimos? Nicio șansă! Dar și-ar fi imaginat cineva cum e să duci o viață de pantof? Eu sigur nu. Voi?

 

Alexandra Anton- Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez SEVA, Ploiești

 

Despre autoare:

Convinsă că poveștile pot schimba lumea, Mihaela Coșescu a publicat până în prezent 9 cărți pentru copii, plantând în fiecare dintre ele semințele empatiei, solidarității, simțului civic, generozității și responsabilității. Mihaela este absolventă a Facultății de Științe Politice, din cadrul Universității din București și a urmat cursurile Masterului Interdisciplinar Pedagogii Alternative și Artă Teatrală în Educație din aceeași Universitate. Mihaela este pasionată de pedagogie și lucrează în domeniul educației de 15 ani. Realizează ateliere de storytelling și lectură cu copii și adulți și este fondatoarea blogului CrestemOameni.ro și a comunității cu același nume.

 

Despre ilustrator:

Andrei Măceșanu este ilustrator și designer grafic, absolvent al Universității Naționale de Arte din București. A ilustrat volume de filosofie stoică sau teatru antic, precum și serii ca Rostogol de Lavinia Braniște sau Legendele Olimpului de Alexandru Mitru. Desenele sale prezintă o lume vie, care pulsează dincolo de rigorile realității.

 

Despre CASA EDITORIALĂ ANGLITIRA

 

Casa Editorială Anglitira este un proiect nou, o editură înființată în Vaslui. Fondatoarea, Mihaela Coșescu, își propune să aducă în fața publicului cititor povești care să contribuie la o educație bazată pe valori a copiilor și să contribuie prin cărți profunde, educative, la îmbunătățirea calității procesului educațional.

 

Număr de vizualizări :383


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro