Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) lansează concursul “Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”

dec. 3rd, 2020 | By | Category: Postcard

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță lansarea concursului “Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”, premii ce vor fi decernate în cadrul evenimentului Gala Studenților Români din Străinătate, ediția a XII-a – “De la viziune la acțiune”. Pentru al doisprezecelea an consecutiv, LSRS premiază tinerii români ale căror rezultate academice și extra-curriculare au atins nivelul de excelență pe plan internațional. Acesta este singurul eveniment destinat promovării meritelor și valorilor studenților români de pretutindeni, ediția de anul acesta fiind susținută și de Academia Română.

Anul acesta, Gala LSRS premiază următoarele categorii:

– Studentul Român al Anului din Europa – Nivel Universitar (licență și masterat)

– Studentul Român al Anului din Europa – Nivel Post-Universitar (doctorat și post-doctorat)

– Studentul Român al Anului din America de Nord

– Studentul Român al Anului de pe alte Continente

– Studentul Român al Anului din cadrul ERASMUS

– Studentul Anului în România

– Premiul Special în Arte (adresată și studenților din România)

 

 

 

 

Pentru înscrieri, invităm orice student sau absolvent român care a studiat în străinătate (inclusiv prin programele Erasmus) sau în țară, în decursul anului academic 2019-2020, să își depună candidatura, accesând https://lsrs.ro/gala-lsrs-2021/.

 

De asemenea, orice persoană poate nominaliza anonim studenți sau absolvenți români din străinătate și din țară prin completarea formularului de recomandare disponibil la https://lsrs.ro/gala-lsrs-2021/.

 

Jurizarea candidaturilor se realizează în două etape:

 

  1. a) etapa preselecției, în care laureații edițiilor precedente ale Premiilor LSRS decid finaliștii pentru fiecare categorie de concurs;
  2. b) etapa finală, în care juriul, compus din personalități ale mediului academic și ale societății civile, desemnează câștigătorii Premiilor LSRS 2021. Accentul se va pune pe activitatea academică și pe activitățile extracurriculare.

 

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, din 28 martie 2021, un eveniment ce va avea loc exclusiv online. La Gală vor participa studenți și absolvenți români, membri ai comunității academice din țară și străinătate, precum și personalități din diverse domenii de activitate. De asemenea, evenimentul va marca celebrarea celor doisprezece ani de activitate ai Ligii Studenților Români din Străinătate, dar și abordarea unei noi viziuni strategice a organizației, cu ocazia intrării în cea de-a doua decadă a existenței sale.

 

Concursul este deschis între 30 noiembrie 2020 și 31 ianuarie 2021. Pentru a citit regulamentul complet, procedura de înscriere și criteriile de jurizare, vă rugăm accesați: https://lsrs.ro/gala-lsrs-2021/ sau vizitați www.facebook.com/lsrs.romania/.

 

Așteptăm cu drag aplicațiile studenților români de pretutindeni! Mult succes!

 

 

 

 


CONTACTE IMEDIATE

 

Robert STREDIE

Președinte LSRS

robert.stredie@lsrs.ro

+40 748 119 313

 

Roxana UNGURENUS

Vicepreședinte LSRS – Comunicare

roxana.ungurenus@comunicare.lsrs.ro

+40 755 981 226

 

DESPRE LSRS

 

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenților și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis pentru dialog și acțiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

 

Număr de vizualizări :357


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro