Ziua Dramaturgiei Românești. Creația – Punctul 0

nov. 13th, 2020 | By | Category: Postcard

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români, sărbătorește vineri, 13 noiembrie 2020, Ziua Dramaturgiei Românești, printr-un proiect cultural online, finanțat de Ministerul Culturii.

Pornind de la necesitatea de a păstra publicul de teatru conectat la viața culturală în ciuda restricțiilor care îl țin departe de sălile de spectacol și a dorinței de a marca într-un mod atractiv, educativ și inedit această importantă zi dedicată dramaturgiei noastre, evenimentul se va desfășura exclusiv pe paginile de social-media ale teatrului.

În cadrul evenimentului online „Ziua Dramaturgiei Românești. Creația – Punctul 0”, urmăritorii paginilor teatrului vor putea vedea diferite materiale video despre creație și laboriosul proces prin care o piesă de teatru devine spectacol. „Dramaturgia română – de la scris la spus” propune publicului o incursiune în spatele cortinei, dirijată cu măiestrie de către actorul și dramaturgul Adrian Nicolae. Colegii săi de breaslă: Ana Crețu, Alexandru Pavel, Tudor Cucu-Dumitrescu și Codrin Boldea, în calitate de intervievați, vor analiza fragmente din piesele românești la a căror montare au participat. Întrebările se vor concentra pe percepția interpretului asupra textului scris, pe punctul de vedere al practicianului în contact cu dramaturgia. Se vor dezbate stilul, accesibilitatea și eventualele provocări interpretative specifice fiecărui autor. Alături de această cercetare bazată pe rolurile construite în spectacole cu piese românești de câțiva dintre cei mai promițători tineri actori, Teatrul Dramaturgilor Români va oferi publicului un număr special al Revistei de dramaturgie, teorie și cultură teatrală Drama. De asemenea, vor fi transmise mesaje din partea oamenilor de teatru Matei Vișniec și George Banu (text în lectura actorului George Mihăiță).

Clipurile vor fi distribuite pe tot parcursul zilei pe paginile:

www.facebook.com/teatruldramaturgilor

www.instagram.com/teatruldramaturgilor/

www.youtube.com/c/TeatrulDramaturgilorRomani

 

„Ziua Dramaturgiei Românești. Creația – Punctul 0” este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

Detalii despre program: www.teatruldramaturgilor.ro.

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituție publică de cultură subvenționată de Consiliul General al Municipiului București.

 

Număr de vizualizări :519


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro