spot_img

Transilvania Jazz Festival 2020 – online

Cea de-a 14-a aniversare a evenimentului TRANSILVANIA JAZZ FESTIVAL 2020 este una absolut specială, adaptată vremurilor fără precedent în istorie pe care le trăim. Ediția online a festivalului reunește și aduce în atenția publicului artiști din Marea Britanie, Franța, Italia, Puerto Rico, Germania, Liban, Republica Moldova și România. Evenimentul este prezentat, ca la câteva din edițiile anterioare desfășurate în sală, acum pe ecran, de cunoscutul profesor și muzicolog de jazz, Virgil Mihaiu.

”Tuturor ne lipsesc întâlnirile culturale de valoare, nemijlocite, de suflet, care lasă amintiri în memoria fiecărui spectator, dar și în cea colectivă, a comunitătii din care facem parte, fizic ori cultural. Nouă, ca și dumneavoastră, ne este dor de jazz. Si, mai cu seamă, de TRANSILVANIA JAZZ FESTIVAL.

Dat fiind contextul social actual, am reunit toate forțele ca să putem împlini, în continuare misiunea, păstrând vie și împărtășind, ca de fiecare dată, cu dumneavoastră, muzica de jazz, simbol etern al libertății de expresie artistică. Pentru prima dată, TRANSILVANIA JAZZ FESTIVAL se desfășoară exclusiv online. Ne pune în față o experiență nouă, inedita, care are drept obiectiv să ne aducă încă o dată împreună, fie și din fața ecranelor. Prin intermediul canalelor de comunicare online ale festivalului – Youtube si Facebook – TJF 2020 va aduce în casele și în inimile dumneavoastră muzicieni de excepție ai jazzul internațional contemporan, prin cele trei ore de live, difuzate în fiecare din serile de 13 și 14 noiembrie.

 

Accesul la linkurile de stream este gratuit.” // anunță organizatorii.

 

Transilvania Jazz Festival este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj- Napoca. 

Fondator și director executiv al festivalului: Simona Hodos 

 

Sponsor: Teledatanet

 

Parteneri și prieteni: Marty Restaurants, Capitolina, PMA Invest, Wine Notes.

 

Parteneri media: TVR CLUJ, Radio Cluj, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Făclia, ClujulCultural, Cluj.Com, I like Cluj, Info Trafic, Ziua de Cluj, Cluj4Ever

 

Programul TJF 2020 – online

 

Ediția online a Festivalului va găzdui șase proiecte ale unor artiști desăvârșiti:

 

Vineri, 13 noiembrie, online stream pe canalele Yotube și Facebook ale Festivalului, începând cu ora 19.15:

 

KNOM (Alessandro Rossi & Gabriele Boggio Ferraris) (Italia)

Shekinah Rodz & Olivier Gatto (Puero Rico/Franța)

Andrew McCormack (Marea Britanie)

 

Sâmbătă, 14 noiembrie, online stream pe canalele Yotube și Facebook ale Festivalului, începând cu ora 19.15:

 

Arcuș Trio (Republica Moldova/România)

Tarek Yamani & Igor Spallati (Liban/Italia/Germania)

Christian Pabst (Germania)

 

Artiștii invitati ai ediției a 14-a sunt nume consacrate pe scena jazzului contemporan internațional și vor oferi  publicului șansa de a petrece două seri cu muzică de calitate.

 

KNOM 

Noul duo KNOM este un dialog unic între două lumi ale percutiei – acustică si electrică -, rezultatul fiind o sonoritate muzicală neașteptată, în care, fiecare sunet sau instrument este actor principal.

Ambii muzicieni, Alessandro Rossi (baterie/electronice) și Gabriele Boggio Ferraris (vibrafon/electronice) sunt câștigatori, în anul 2018, ai premiului „New Generation Jazz”.

 

Shekinah Rodz&Olivier Gatto

Shekinah Rodz (vocalistă și multi-instrumentistă) și Olivier Gatto (basist, compozitor și aranjor) sunt un cuplu de muzicieni cu backgrounduri complexe.

Olivier a studiat jazz la faimosul Berklee College of Music și este lider și compozitor pentru câteva proiecte rafinate, precum “Spiritual Warrior Orchestra”, “Alma Caribe” sau “Afro-Boriken Jazz Assemble”.

Shekinah este alto leader în trupe de jazz, salsa și R&B si un foarte experimentat suflător (cânta la goarna, fluier, alto sax, soprano sax). Conduce un cor faimos de Gospel, în sudul Frantei.

În programul de vineri seara, avem ocazia să ne bucurăm, în avampremieră, de ultimul lor proiect Spiritual Warrior Orchestra, care va avea premiera mondială duminică, 15 noiembrie 2020.

 

Andrew McCormack

Compozitorul și pianistul britanic Andrew McCormack are o fabuloasă carieră internațională, cu multe apariții în marile festivaluri și săli de concerte ale lumii. Conduce multe proiecte muzicale, ultimul fiind albumul SOLO, lansat în august 2020, pe care vom avea bucuria să-l ascultăm împreună în programul ediției online a Festivalului de Jazz Transilvania.

Albumul a fost catalogat de către prestigioasa publicație britanică The Guardian  drept:  „remarcabil de nedramatic, atât de melodic, imposibil de ignorat”.

 

TAREK YAMANI & Igor Spallati

Născut și crescut la Beirut, Tarek se dedică explorării relațiilor dintre jazzul afro-american și muzica arabă clasică, evidente în al doilea album „Lisan Al Tarab: concepții de jazz în arabă clasică” și în noul său album „Peninsular”, care îmbină jazzul cu ritmurile din Peninsula Arabică. Ne-am indragostit de muzica lui Tarek anul trecut, cand l-am avut invitat la Sala Radio. Va cânta pentru noi sambata seara, în compania lui Igor Spallati Bas acustic), continuând să evidențieze universalitatea limbajului muzical. Acest accent pus pe caracterul intercultural al creativității, în special cel spontan, face ca incursiunile sale în fuziune să aibă un succes răsunător.

 

ARCUS TRIO

Alex Arcuș revine cu o nouă formulă de trio, în compania fraților Nicolau – Iulian și Florian -, artiști tineri, dar consacrați pe scenele din România. Muzica lui Arcuș preia elemente din folclorul românesc și balcanic și le așează în groove-ul propriu. Rezultatul e un sound unic, propriu, original, o narațiune despre locul în care se pot întâlni funk-ul, prog-rock-ul și urban-jazzul. Fără să caute armonii, muzica lui Arcuș este o aventură improvizatorică.

 

Christian Pabst – solo piano

Pianistul și compozitorul german de muzică de film, Christian Pabst este un adevărat story-teller. Cu rădăcini puternic conectate la marele jazz, Christian dezvoltă o voce originală și puternică în peisajul internațional. Găsind inspirație nu doar în magnifica diversitate a artelor, dar și în viata de zi cu zi, muzica lui Pabst este foarte vizuală și stimulează imaginația ascultătorului. „Vreau să creez o muzică ce vorbește inimii și minții, deopotrivă”, spune artistul. A cântat cu mulți artiști renumiți, printre care James Cammack, care la rândul său a lucrat treizeci de ani cu Ahmad Jamal.

Muzica lui Pabst este caracterizată în felul următor de către publicația de specialitate Soultrain: „Un impact de durata. Poetica introvertita, de mare intimitate, profunda, sofisticata, dar niciodata (fiind) prea complicata estetica a jazzului”. 

 

Mai multe informatii gasiti pe :

 

http://transilvaniajazzfestival.com/

https://www.facebook.com/TransilvaniaJazzFestival2020/

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508