O nouă apreciere internațională a mărcii poștale românești

nov. 17th, 2020 | By | Category: Postcard

Premiile Nexofil sunt acordate pentru cele mai bune mărci poștale din lume și sunt prezentate în cadrul solemnei „Premii anuale de gală Cea mai bună timbru și monedă din lume”, care are loc în Auditoriul Real Casa de la Moneda (Madrid, Spania).

Convocarea și organizarea premiilor corespund Grupului NEXO (Grup editorial redactat în 1988 și editor al „EL ECO”), fiind anuntate de „EL ECO Filatélico y Numismático”, Revista de filatelie și numismatică care conduce în limba spaniolă (Organ oficial al FESOFI fondat în 1945), în calitate de sponsor media al premiilor, și în colaborare cu Correos și Real Casa de la Moneda.

Premiile sunt acordate anual de un juriu internațional format din academicieni, directori de asociație și experți filatelici și numismatici din Europa și America Latină:

  • Juriul European: specialisti in filatelie (academicieni) din Uniunii Europene care sunt membri ai Academiei Europene de Filatelie (AEP) și președinți sau reprezentanți naționali ai Federației Europene (FEPA) și ai Federațiilor sau Asociațiilor Numismatice, Colecționari de prestigiu și Experți Numismatici de prestigiu recunoscut în Europa.
  • Juriul Iberoamerican: Specialisti in filatelie (academicieni) din Iberoamerica și Spania, membri ai Academiei Regale Hispanice de Filatelie și Istorie Poștală (RAHFeHP) și președinți ai Federației Interamericane (FIAF) și ai Federațiilor sau Asociațiilor Numismatice, Colecționari și Experți Numismatici de prestigiu recunoscut în America Latină.

 

Anul acesta, Romfilatelia este onorată să vă prezinte cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești de către Nexofil:

  • Locul 1 pentru cel mai bun tipar offset– emisiunea de mărci poștale „Ziua Mărcii Poștale Românești–Peceți ale domnitorilor români” (lansată în anul 2019). Pe cele patru timbre ale emisiunii sunt reproduse imagini ale peceților în ceară care au aparținut domnitorilor Alexandru cel Bun (1400-1432), Ștefan cel Mare (1457-1504), Vasile Lupu (1634-1653) și Petru Rareș (1527-1538; 1541-1546). Machetator emisiunii este Mihail Vămășescu.
  • Locul 2 pentru cel mai bun timbru inovativ– emisiunea de mărci poștale „50 de ani de la primul pas al omului pe Lună” (lansată în anul 2019). Emisiunea de mărci poștale aniversează împlinirea a 50 de ani de la succesul misiunii Apollo 11 și este alcătuită din două timbre și o coliță nedantelată, ce înfățișează momentul istoric în care prima misiune cu echipaj uman a aselenizat, la dată de 20 iulie 1969. Machetator este Alec Bartos.

 

Felicitări celor doi machetatori Mihail și Alec!  // anunță Romfilatelia.

 

 

Număr de vizualizări :408


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro