Literatura română prezentă în cadrul Festivalului BOOKCITY, 2020 Milano

nov. 12th, 2020 | By | Category: Eveniment

Cel mai mare festival de carte din Milano și Lombardia a deschis porțile unei noi ediții, manifestare care se va desfășura exclusiv în format digital în acest an. A noua ediție se desfășoară în perioada  11 – 15 noiembrie 2020 și are loc exclusiv în format digital, pentru a răspunde noilor directive legate de criza sanitară. Un eveniment cu caracter internațional promovat de Departamentul de Cultură al Orașului Milano și de Asociația BOOKCITY MILANO, formată din Fundația Corriere della Sera, Fundația Giangiacomo Feltrinelli, Fundația Umberto și Elisabetta Mauri și Fundația Arnoldo și Alberto Mondadori. Pentru a opta oară, editura Rediviva este inclusă în programul SCRITTI DALLA CITTÀ MONDO, un eveniment promovat pentru BookCity de Biroul Cultural al Municipiului Milano, CITTÀ MONDO – Municipiul Milano. Pentru această ediție Rediviva a ales să realizeze un video cu intervențiile invitaților:  Ida GARZONIO, Alina Monica TURLEA, Irina TURCANU FRANCESCONI și Violeta POPESCU.

În programul Rediviva a ales să prezinte două cărți publicate recent în seria Quaderni Romeni:

„România. O călătorie în memorie. Peisaje și figuri. 1957-1967 un deceniu dificil ”de IDA GARZONIO și LA CIULEANDRA de Liviu Rebreanu tradusă în limba română de Alina Monica Turlea și Alessio Colarizi Graziani, două cărți care îmbogățesc cunoașterea culturii române în Italia.

Alături de volumul fondatorului romanului românesc modern Liviu Rebreanu, cartea profesoarei Ida Garzonio aduce în atenție traduceri din poeta Nina Cassian, Tristan Tzara sau Anatol Baconschi, publicate în traducere italiană în diferite reviste literare ale vremii din anii 60.

 

 

 

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=zfTx5t1_UYI&feature=youtu.be

 

VIDEO. https://www.youtube.com/watch?v=8ppIUig6JVE

 

Număr de vizualizări :523


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro