Expoziția „Bd. Mamaia 298 – 300”, la Galateea Contemporary Art

nov. 7th, 2020 | By | Category: Postcard

În perioada 9 noiembrie – 6 decembrie 2020, galeria Galateea Contemporary Art vă propune o nouă expoziție inedită.  „BD MAMAIA 298-300” reprezintă dezvoltarea unui proiect expozițional provocator inițiat de artistul ceramist Eusebio Spînu. Ab initio proiectul presupune colaborarea între ceramistul Eusebio Spînu și pictorul Eugen Raportoru la care se adaugă acum, pe simezele Galateea Contemporary Art, Lavinia-Ioana Streinu de formație pictor, Florin Stoiciu și Aurel Bulacu graficieni. Proiectul este un experiment pozitiv care urmărește atragerea atenției asupra spațiului de creație din Bulevardul Mamaia 298-300, Constanța dar și atragerea altor colegi de breaslă înspre ceramică, prin evidențierea  potențialului pe care aceasta îl oferă.

Ceramica emite ceva misterios. Adaptabilitatea materialului surprinzătoare și cuprinzătoare, structura și ritmul, plinul și golul, întreg și fragment, forme, spații intermediare și interacțiuni, provoacă prin perspective diferite asupra formei, spațiului, luminii.

 

Proiectul încorporează spațiul fizic al atelierului dar acest lucru nu este nici prioritar nici indispensabil. Prin colaborarea artiștilor spațiul devine un loc metaforic, creuzet în care trăirile, sensibilitățile  plastice diferite se întâlnesc discursiv. Marcate de un loc pe care îl părăsesc, lucrările prezintă semnificații înlănțuite. Spațiul  atelierului furnizează o ancoră de împartășire a experiențelor între artiști și o legătură în timp, un proces, o cartografiere personală cu valoare simbolică, egală în semnificație cu lucrările în sine.
Materialul ceramic extrem de ofertant permite semnificații aflate atât în interiorul cât și în afara naturii materiei.
Artiști: Aurel Bulacu, Eugen Raportoru, Florin Stoiciu, Eusebio Spînu, Lavinia-Ioana Streinu

Curator: Gheghina Costea
Coordonator: Eusebio Spînu
PR. Proiect: Anca Dragu

Acest proiect face parte din programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte.

Parteneri media: Modernism.ro, Radio România Cultural, Jurnalul Bucureștiului, Intell News, Manufacturat.ro, Amos news, Leviathan, ArtLine

                                                                            
U.A.P. din România l Galateea Contemporary Art
Calea Victoriei 132, Bucureşti | Bucharest

Număr de vizualizări :575


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro