Bilanț Gaudeamus online

nov. 25th, 2020 | By | Category: Postcard

Ediția cu numărul 27 a Târgului de carte Gaudeamus Radio România, care a avut loc în  perioada 16 – 22 noiembrie pe baza unui concept original, exclusiv online, s-a încheiat  duminică, la capătul unui adevărat maraton de evenimente, concursuri și prezentări de noi  apariții editoriale. Președintele de onoare al ediției, care s-a aflat alături de publicul Gaudeamus prin intermediul  unei intervenții în direct din New York, a fost scriitorul Norman ManeaOrganizat de Radio România, în parteneriat cu elefant.ro, evenimentul a oferit iubitorilor de  carte din întreaga lume posibilitatea de a urmări peste 200 de evenimente, majoritatea găzduite  de website-ul www.gaudeamus.ro și de a achiziționa, în condiții foarte avantajoase, cărți, jocuri  și muzică de la peste 100 de edituri și distribuitori specializați. Standurile virtuale ale  participanților au fost accesibile prin intemediul website-ului gaudeamus.ro, care, în acest interval a  înregistrat peste 50.000 de vizitatori. AgențiadeCarte.ro a fost paretener media al evenimentului.

Proiectele tradiționale Gaudeamus Radio România s-au derulat la această ediție într-o formulă  specială, adaptată momentului, care a permis însă menținerea conceptului și a obiectivelor originale.

Astfel, Concursul Național de Lectură Mircea Nedelciu s-a derulat în perioada 5 – 20 noiembrie, pe  bază de eseuri pe care concurenții le-au trimis către organizator și care au fost jurizate de către  realizatorii de emisiuni Radio România din întreaga țară. În cadrul festivității de premiere care a avut  loc online, vineri, 20 noiembrie, premiile oferite de editurile Casa Radio, Niculescu, Trei și Pandora M,  au fost acordate astfel: locul 1 – Alexandra Botoș, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din  Timșoara ● locul al doilea – Diana Găbureac, Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian” din Târgu Mureş ●  locul al treilea – Alexia Bîtînă, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova ● mențiuni:  Diana Ioana Mirea, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanţa și Alexandra Ciocan, Colegiul  Național „Mihai Eminescu” din Bucureşti.

Votul Publicului, derulat în premieră prin intermediul paginii Facebook Radio România Gaudeamus,  în perioada 18 – 22 noiembrie, pe baza propunerilor participanților, a desemnat drept Cea mai râvnită  carte a Târgului, volumul „Iartă-mă că te-am iubit” de Ela E.H., publicat de Editura Creator.

Concursul „Vreau o școală ideală”, inițiat cu prilejul acestei ediții a târgului, va continua și pe  parcursul acestei săptămâni, până duminică, 29 noiembrie. Cinci reportaje, realizate de jurnaliști  de la Radio România Antena Satelor, Radio România Cultural, Radio România Brașov FM, Radio  România București FM și Radio România Actualități, care aduc în atenția publică numeroasele  provocări cărora elevii și dascălii trebuie să le facă față în această perioadă, concurează pe  www.gaudeamus.ro și pe pagina de Facebook Gaudeamus Radio România. Cele trei premii puse în  joc sunt:

Marele Premiu, acordat de Radio România prin votul posturilor, care constă în suma de 10.000 lei,  provenită din taxa de participare la această ediție online a evenimentului;

Premiul Participanților, care va fi decernat pe baza votului reprezentanților companiilor care au  participat la această ediție și care constă în cărți și produse educaționale oferite de către participanți;  – Premiul Publicului, decernat pe baza votului care se derulează pe pagina Facebook Radio  România Gaudeamus în perioada 24 – 29 noiembrie; acesta constă în suma de 1.000 lei, oferită de  compania Maurer Imobiliare Cluj S.R.L. 

Reportajele pot fi vizionate aici: http://www.gaudeamus.ro/index.htm

Parteneri media: TVR, Observator Cultural, Bookblog.ro și Agenția de carte. 

Târgul de carte Gaudeamus, ediția online 2020 – un eveniment Radio România, powered by  Elefant.ro

 

Număr de vizualizări :396


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro