Week-end de film spaniol în Parcul Kiseleff

oct. 7th, 2020 | By | Category: Eveniment

Centrul Cultural al Sectorului 1, în colaborare cu Ambasada Spaniei şi Institutul Cervantes din Bucureşti vă invită să descoperiţi trei filme de excepţie ale cinematografiei spaniole. Ciclul de film marchează Ziua Naţională a Spaniei, sărbătorită în fiecare an la 12 octombrie, şi face parte din programul “La film în Sectorul 1” derulat de Primăria Sectorului 1 prin Centrul său Cultural.  Filmele, subtitrate în limba română, vor putea fi urmărite în perioada 9-11 octombrie 2020, începând cu orele 19:30, în Parcul Kiseleff din capitală. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile şi cu respectarea normelor de protecţie şi distanţare socială.  Pe parcursul celor trei zile, spectatorii vor avea ocazia să urmărească producţii emblematice ale cinematografiei spaniole clasice şi contemporane, multi-premiate şi cu distribuţii de renume. Titlurile fac parte din Filmoteca AECID (Agenţia Spaniolă de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Uniunii Europene şi Cooperării din Spania). 

 

Vineri, 9 octombrie, 19:30 – Metoda / El Método (2005, Marcelo Piñeyro)

 

Şapte candidaţi se prezintă la interviu pentru poziţia de director executiv al unei importante corporaţii din Madrid. Îndoielile încep să apară în momentul în care aceştia trebuie să semneze o clauză de confidenţialitate şi să accepte să fie supuşi metodei Grönholm, despre care niciunul nu auzise înainte. Etica şi loialitatea sunt esenţiale pentru a putea trece de această probă, la fel şi inteligenţa şi abilitatea de a-ţi depăsi colegii. Competiţia va dezlănţui în cele din urmă cele mai josnice instincte şi scrupule ale candidaţilor.

 

Sâmbătă, 10 octombrie, 19:30 – Seiful 507 / La Caja 507 (2002, Enrique Urbizu)

 

Modesto Pardo este directorul unui sucursale bancare dintr-o localitate aflată pe Costa del Sol. În urma unui atac la bancă descoperă în seiful cu numărul 507 documente care dovedesc că moartea fiicei sale, petrecută cu ani în urmă, nu a fost un accident, ci consecinţa unei afaceri imobiliare dubioase în care sunt implicaţi politicieni, oameni de afaceri, mafioţi şi poliţişti. În timp ce Rafael, liderul acestor poliţişti corupţi, caută cu disperare documentele care îi incriminează, Modesto începe o elaborată şi crudă răzbunare.

 

Duminică, 11 octombrie, 19:30 – Bine aţi venit, domnule Marshall! / ¡Bienvenido, Mister Marshall! (1953, Luis García Berlanga)

 

Capodoperă a cinematografiei spaniole, filmul regizat de Luis García Berlanga a obţinut în 1953 Premiul pentru cel mai bun film de comedie la Cannes. O satiră la adresa vieţii rurale spaniole din perioada franchistă şi o caricatură a stereotipiilor internaţionale despre Spania.

Vestea sosirii unei delegaţii din SUA  perturbă viaţa monotonă şi liniştită a satului Villar del Río. Primarul decide să costumeze toată populația satului în cel mai autentic stil andaluz ca să-și întâmpine oaspeții, convins fiind că “salvarea” se află în mâinile străinilor.

 

Număr de vizualizări :417


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro