TNB la Noaptea Albă a Galeriilor cu expoziția ”În căutarea libertății – Eroi fără glorie”

oct. 2nd, 2020 | By | Category: Postcard

Teatrul Național I.L.Caragiale  va participa în acest an la Noaptea Albă a Galeriilor cu expoziția  ”În căutarea libertății – Eroi fără glorie” care va putea fi vizitată  în sala ROTONDA din foaierul Sălii Mici a TNB între 2 și 4 octombrie 2020, în intervalul orar 18.00-22.00.

Este vorba despre o tulburătoare expoziție-omagiu organizată de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) în parteneriat cu Fundația  Konrad Adenauer (KAS),  dedicată românilor ale căror gesturi de conștiință și curaj civic au prefațat și au făcut posibilă Revoluția din decembrie 1989. Cu foarte puține excepții, documentele selectate din dosarele fostei Securități vorbesc despre cazuri necunoscute marelui public – autori de manifeste și scrisori de protest, fondatori de sindicate clandestine sau persoane care, în urma unor acțiuni anti-totalitare, au sfârșit internate în azile psihiatrice.

Sunt expuse 80 de cazuri, însoțite de explicații bilingve (română și engleză). Expoziția descrie retrospectiv ultimul deceniu al dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, prin scoaterea la lumină a mobilizării civice și a acțiunilor care au anticipat căderea regimului comunist, în decembrie 1989. (Curator: Cristina Mohan. Concept: Carmen Iovițu).

 

Intrarea este liberă,  dar purtarea măștii rămâne obligatorie pe toată durata vizitării expoziției.

 

Evenimentele culturale prezentate în Noaptea Alba a Galeriilor se vor desfășura, pentru prima dată, pe durata a trei zile, cu asigurarea măsurilor de prevenire a contaminării cu COVID-19.

 

Număr de vizualizări :427


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro