O nouă editură

oct. 7th, 2020 | By | Category: Postcard

Chiar și în pandemie, pasiunea pentru carte și lectură naște evenimente neașteptate. În vara acestui an, în luna iulie, Iasmina Coman, Milica Drăgan, Florentina Coman au fondat o nouă editură, Literpress Publishing. 

Într-un comunicat, fondatorii anunță: „Colectivul care dă viață Editurii Literpress Publishing este format din oameni provenind din domenii variate de activitate, dar care au încomun pasiunea pentru CARTE și pentru LECTURĂ. Un grup de prieteni pe care site-ul Literatura pe tocuri i-a adus laolaltă și care sunt pregătiți să își pună în valoare dinamismul, dedicarea și pasiunea pentru a construi ceva frumos, pentru a face ceea ce știu cel mai bine: să scrie, să editeze, să redacteze și, nu în ultimul rând, să promoveze cărți.

Ce ne propunem? Ne dorim să punem pe picioare un proiect drag nouă și, mai mult decât atât, să îi insuflăm din valorile noastre: responsabilitate, seriozitate, profesionalism, dragoste pentru  frumos. Vrem să dăm frâu liber creativității, să ieșim din ,,canoane” atât cât se poate și să oferim scriitorilor cu experiență sau aflați la început de drum prilejul de a-și publica scrierile, de a-și îndeplini visurile și, desigur, de a face parte dintr-o comunitate bine închegată și dornică să-și depășească permanent limitele. Vrem să fim altfel, aplicând strategii diferite. Nu vom merge cu valul, nu promitem lauri, dar vom face tot ce se poate ca autorii noștri să fie mulțumiți și recunoscuți atât în țară cât și în străinătate. Și cu disponibilitatea și dorința de a munci pe brânci alături de autor. Pentru CARTE. Pentru LECTURĂ.”

Editura mai anunță primele titluri, în curs de apariție:

„Izmir. Destine divergente”, de Cosmin Lazăr, primul volum al seriei „Kader”. Roman este o adevărată lecție de cultură orientală, autorul surprinzând prin aventurile protagonistelor, care ne poartă în locuri precum Istanbul, Monaco, Alger sau nisipurile fierbinți ale Saharei și cercetând consecințele fanatismului religios și intoleranța din prima jumătate a secolului trecut. Un debut de excepție al unui scriitor cu reale înclinații literare și istorice.

„Destinul sărută de 3 ori “, de Nina Marcu, vol.1 – roman. O poveste cu multe povești și personaje care par să vină precum zânele, din neant aducând vești din toate segmentele vieții.

„Aripi de gând”, de Vero Budea și Rodica Pușcașu – volum de poezii. Arta de a exprima prin versuri anumite stări, de a descrie locuri sau sentimente este încântarea celor ce sunt îndrăgostiți de poezie.

 

Număr de vizualizări :1075


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro