Jazz ”Night and Day” la Editura Casa Radio

oct. 19th, 2020 | By | Category: Postcard

”NIGHT AND DAY” – un titlu de album și, totodată, o descriere succintă dar cuprinzătoare a atenției pe care Editura Casa Radio o acordă muzicii de jazz și reputaților săi artiști români. La începutul lunii octombrie, colecția „Jazz forum” a Editurii Casa Radio s-a îmbogăţit cu un al doilea CD realizat de solista Luiza Zan şi Big Band-ul Radio, condus de binecunoscutul dirijor Ionel Tudor. Albumul cuprinde o colecție de piese electrizante, dar şi de mare sensibilitate, atât hituri internaționale, cât și creații proprii ale Luizei Zan, piese ce evidențiază calitățile vocale excepționale ale solistei, dar și înalta ținută profesională a artiștilor ce formează Big Band-ul Radio, într-o înregistrare live din februarie 2019, de la Sala Radio. Totodată, albumul constituie un etalon prin modul magistral în care înregistrările au fost mixate și masterizate de inginerul de sunet Călin Gibescu.

Am afirmat-o şi cu anterioare prilejuri – fie-mi permis să întrevăd un arc boltit peste timp, o linie de filiaţie valorică a artei vocale româneşti de jazz, pornind de la Aura Urziceanu, continuată cu demnitate de regretata Anca Parghel, ajungând actualmente la Luiza Zan. Calităţi vocale de excepţie, o înzestrare nativă generoasă dublată de ştiinţa cântului, voinţa neşovăielnică de autodepăşire, în formă continuată – iată considerente ce justifică indubitabil poziţia artistei în amintita linie de filiaţie. Concluzionând, Luiza Zan – pe merit apreciată în contemporaneitate ca glasul nr. 1 al jazzului autohton, s-a impus cu certitudine prin a sa voce proeminentă, bine timbrată, de extinsă întindere şi de excepţională flexibilitate, valorizată de măiestria interpretativă şi de creativitatea improvizatorică unanim recunoscute. (Florian Moşu’ Lungu – autor prezentare album)

 

Big Band-ul Radio colaborează de mulți ani cu excepționala interpretă de jazz Luiza Zan, concertele susținute împreună bucurându-se, de fiecare dată, de un mare succes, ridicând mereu sala în picioare, iar publicul aplaudând minute în șir la finalul spectacolelor.

         Luiza Zan este un artist care își alege cu mare grijă repertoriul, asigurând totodată un crescendo în desfășurarea programului. Ea reușește să transmită mesajul său artistic atât celor care o ascultă, cât și nouă, muzicienilor aflați pe aceeași scenă. Starea pozitivă pe care o induce creează o atmosferă propice unui recital de jazz. Plăcerea de a cânta împreună se simte, iar succesul este garantat! (Ionel Tudor – dirijorul Big Bandului Radio)

 

Detalii album: http://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=4&cat=24&prod=2576

Albumul „Night and Day” este disponibil, la preț de producător, prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție.

 

Număr de vizualizări :348


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro