Imagini de la expoziția grupului NOIMA, SURVIVANTS

oct. 8th, 2020 | By | Category: Postcard

NOIMA a dedicat o prima expozitie în Paris naturii și renașterii sale. În fapt, o meditație despre înviere, vindecare, reașezare în matcă. Renașterea unei școli de artă, a unui stil, a unui oraș, după disiparea tenebrelor unei perioade istorice nefaste. Expoziția SURVIVANTS a oferit oportunitatea de a descoperi lucrări ale unor artiști majori ai artei românești contemporane, care au studiat în Timișoara.

Ciprian Bodea, Dan Gherman, Cosmin Fruntes, Andrei Rosetti, Sorin Scurtulescu se exprimă prin film, fotografie, instalații-obiect, dar în expoziția pariziană au fost prezente lucrări recente de pictură.

 

Diana Boldog a urmat studii de masterat în comisariat de artă și expertiză a pieței artei contemporane la IESA (Institut d’Études Supérieures des Arts).

 

La expoziția pariziană a fost proiectat filmul „NOIMA Work in Progress”, realizat de Olimpiu Vuia, Simone Vumbaca și Sorin Scurtulescu. Documentarul cuprinde interviuri cu pictorul Constantin Flondor, istorici de artă, curatori sau galeriști cu care grupul a interacționat în timp: Ileana Pintilie (Timișoara), Ovidiu Bădescu (Timișoara), Denise Parizek (Viena), Alan Jones (New York și Veneția) și imagini din arhiva personală a lui C. Flondor, sau din arhiva grupării.

 

expoziția grupului NOIMA, SURVIVANTS, curator Diana Boldog

Galerie | JOSEPH | 16 PERCHE,

16 rue du Perche, 75003 Paris.

 

Număr de vizualizări :486


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro