Franklin citește: online, alături de noi prieteni din toată țara

oct. 28th, 2020 | By | Category: Postcard

Vremurile fără precedent pe care le trăim au dat ocazia Editurii Katartis să extindă atelierele de citit pentru copiii din mediile defavorizate către un public mai larg, pivotând spre online.  În cele 9 luni ale proiectului, peste 300 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani au participat la atelierele interactive și s-au împrietenit cu broscuța Franklin, care le-a deschis apetitul către povești și cultură. Dincolo de cifre, stau reacțiile celor mici care s-au bucurat să interacționeze cu formatorul actor și să ia parte activ la acțiunea din cartea Franklin și minciunica lui: ‚‚m-am simțit excelent’’, ‚‚minunatistic de magic’’, ‚‚magico-mirific’’.

Despre atelierele „Franklin citește’’

 

Create pentru online, atelierele au fost reconfigurate ținând cont de toți parametrii acestui mediu, alături de Asociația Punctart. Timp de o oră, copiii și formatorii  actori au citit împreună cartea Franklin și minciunica lui, tradusă și disponibilă în exclusivitate pentru România de editura Katartis.

 

Fiecare atelier conține o serie de exerciții de imaginație și întrebări care construiesc analogii între firul narativ și viața reală, precum și jocuri care stimulează empatia și comunicarea.

 

 

 

 

Înainte de ateliere, copiii au primit cadou cartea ca suport de atelier, iar interactivitatea a fost susținută și de o mascotă mobilă Franklin, de peste 1 metru, creată special de un artist-sculptor. Chiar dacă au interacționat cu el printr-un ecran, cei mici s-au bucurat să-l aibă alături și pe Franklin.

 

Parteneri

Editura Katartis a încheiat parteneriate strategice cu ONG-uri și comunități închegate în jurul aceluiași scop.

Mulțumirile se duc către prietenii editurii de la MagiCAMP, Casa Bună, Fundația Inimă de Copil, FDP-Protagoniști în educație, bibliotecile locale din Cotnari, Raciu, Pucioasa, Moreni, Teșila, Albești, Vulcana Cetate, afterschool-urile din Războieni Cetate și școlile din București, Iași,  Mizil, Urziceni, Lungulețu, Belcești.

 

Despre Editura Katartis

Katartis este o editură independentă, ambițioasă și în continuă dezvoltare. Alegem cu grijă titlurile care te apropie de copilul tău și te ajutăm să îl sprijini în timp ce descoperă lumea. Katartis este unica editură care a tradus, în premieră pentru România, Colecția Franklin. Scrisă de Paulette Bourgeois și ilustrată de Brenda Clark, în traducerea Biankăi Diana Galeș, seria a fost vândută în 65 de milioane de exemplare în peste 30 de limbi și urmărește aventurile Broscuței Franklin, un personaj care a devenit prieten pentru multe generații.

 

 

Mai multe detalii veți regăsi pe site-ul www.katartis.ro/ateliere și pagina de Facebook https://www.facebook.com/EdituraKatartis/

 

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

 

 

Număr de vizualizări :598


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro