Constanța FotoFest2020 – Primul Festival Internațional de Fotografie al Constanței

oct. 17th, 2020 | By | Category: Eveniment

În perioada  22- 25 octombrie 2020, Consiliul Județean Constanța și Centrul Cultural Județean Constanța Teodor Burada organizează, în cinci spații culturale diferite, primul festival de fotografie al Constanței, intitulat Constanța FotoFest2020. Constanța FotoFest este un festival care își definește chiar din prima ediție rostul de a aduce în fața   publicului proiecte de fotografie românească și internațională în cetatea Tomisului. Festivalul își propune să redefinească  spiritul fotografic al Constanței și al Dobrogei ca pe o agoră în care vor fi puse în dialog  teme fotografice variate. Constanța Fotofest debutează cu 9 evenimente într-un concept plin de semnificații și direcții  vizuale. Anul 2020, cu multiplele  sale  crize – de mediu, economice, sociale,  culturale, ne readuce în atenție și ne  propune spre dezbatere propria noastră umanitate. “HUMANITY/UMANITATE și diversele semnificații posibile ca răspuns la vremurile actuale, este conceptul în jurul căruia gravitează imagistic întregul  eveniment. 

Galeriile de Artă, Muzeul Național de Istorie și Arheologie, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, Teatrul de Stat Constanța și Galeria Epicentru vor fi gazdele amplului eveniment, conturat prin: expoziții de proiecte personale, proiecte de grup, ateliere, performance, dezbateri, proiecții video, prezentări de portofoliu. Acestea vor aduce în atenția publicului recuperări de arhive, tehnici fotografice de la începuturile fotografiei, tradiții readuse în prezent, proiecte de cercetare, imaginea teatrului și viața cotidiană. Evenimentul se va bucura de participarea artiștilor, fotografilor și oamenilor de cultură locali, precum și invitați naționali și o fotografă internațională.

Ne dorim să coagulăm comunitatea fotografică a Constanței, pe de-o parte prin alegerea unor spații culturale relevante pentru expunere în concordanță cu proiectele personale, iar, pe de altă parte, prin atragerea instituțiilor de cultură ale orașului  și mai ales a publicului către arta fotografică.

 

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Prima ediție – Constanța Fotofest, Festival Internațional de Fotografie al Constanței debutează joi, 22 octombrie. Primul vernisaj coincide cu un live performance al grupului Macaia, cu proiectul audio vizual- ”Plastic. Memorie afectivă și risipă”, la Galeriile de Artă (fostul Fond Plastic).

 

Fotografiile vor fi expuse în perioada 22-25 octombrie 

 

Program Festival – Vernisaje

22.10. Grupul Macaia – Georgiana Vlahbei – experiment fotografic ”Plastic.Intim.Colectiv”, instalație audio, instalație video  live performing  (Galeria de Artă- fostul Fond Plastic)

22.10  Corneliu Sarion – ”Childhood  lights” ( Galeria de Artă-fostul Fond Plastic)

22.10 Aurelia Paraschiv- ”Respiro”  (Galeria de Artă-fostul Fond Plastic)

23.10 Marian Adochiței – ”Metamorphoses” ( Teatrul de Stat Constanța)

23.10 Elena Răceală – ”Inside-oustide shadow” (Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”)

23.10 Magda Fulger – ”Urban geometry” (Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”)

 

Invitat  internațional 

23 .10  Daniela  Groza – Tables  (Galeria  Epicentru)

 

24.10 Cristina Irian – Cianotipie. Recuperări arhive   (Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța)

24.10 Marian Sterea – Lipovenesc.ro  (Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța)

24.10 Atelier de cianotipie cu Cristina Irian (Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța)

24.10  “Constanța FotoFest” – Dezbatere, în parteneriat cu CESI (Centru de Excelență pentru Studiul Imaginii)

 

Număr de vizualizări :730


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro