Amânarea organizării finalei Concursului ”Drumul spre celebritate”

oct. 13th, 2020 | By | Category: Postcard

În urma hotărârii  Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București prin care, printre altele, s-a interzis organizarea de evenimente culturale în spații închise și din cauza apariției unor cazuri de infectări în rândul angajaților Radio România, Asociația Pro Valores  anunță amânarea organizării finalei Concursului ”Drumul spre celebritate” până la o dată la care situația medicală va face posibilă desfășurarea evenimentului.

”În urma discuțiilor dintre Asociația Pro Valores și Direcția Orchestrelor și Corurilor Radio s-a luat hotărârea amânării finalei programată inițial pentru data de 1 noiembrie. Inclusiv partenerii financiari care asigurau premiile au înțeles situația. Vor asigura premiile indiferent de data la care va avea loc finala.

Organizatorii au hotărât de asemenea că înscrierile vor continua până la data de 1 noiembrie 2020, ora 22În perioada 1 – 10 noiembrie va avea loc jurizarea înregistrărilor și vom anunța numele finaliștilor. Îi vom anunța pe finaliști cu minim 30 de zile înainte data la care va avea loc finala ediției a XII a a Concursului Drumul spre celebritate.

Așteptăm cu nerăăbdare să ne vedem sănătoși la Sala Radio, cu ocazia finalei Concursului Drumul spre celebritate, competiția la care și-au unit forțele Orchestrele și Corurile Radio, Antena Satelor, Asociaţia “Pro Valores” și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. În afara importantelor premii în bani, acest concurs oferă reale oportunități de afirmare, creează trambuline de promovare a tinerilor muzicieni, premianții urmând să susţină un concert în cadrul stagiunii Orchestrei de Muzică Populară Radio (sala Radio), recitaluri pe scene importante și să facă înregistrări speciale în studiourile Radio România.

Până pe 1 noiembrie sunt invitați să se înscrie tinerii iubitori de folclor, cu vârste de maxim 30 de ani, împărțiți pe două mari secțiuni: instrumentiști și cântăreți și câte două categorii de vârstă.

Regulamentul complet și condițiile de înscriere pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/drumul-spre-celebritate-regulament/

Prima etapă a competiției se va desfășura on-line. Până pe 1 noiembrie concurenții vor trebui să trimită o înregistrare video nemasterizată pe adresa: concursuldrumulsprecelebritate@gmail.com, după ce vor consulata toate condițiile de înscriere – https://www.asociatiaprovalores.ro/drumul-spre-celebritate-inscrieri/

Tinerii selectați în urma etapei on-line vor evolua pe scena Sălii Radio, în compania Orchestrei de Muzică Populară, dirijată de Adrian Grigoraș, în cadrul unui spectacol dedicat Zilei Radioului și transmis în direct de Antena Satelor și preluat de Favorit TV. Acest spectacol va avea loc la o data la care situatia medicala din Romania o va permite.

Din juriu fac parte nume importante ale fenomenului folcloric actual: interpretele de muzică populară Viorica Flintașu și Ioana Maria Ardelean, realizatoarele radio Ileana Vieru și Violeta Ianculescu, precum și Adrian Grigoraș – dirijorul Orchestrei de Muzică Populară Radio.

Cel mai bun concurent va intra în posesia Trofeului care poartă numele lui Paraschiv Oprea.

Dirijorul Paraschiv Oprea a condus ansamblul ”Rapsodia Română” şi Orchestra de Muzică Populară Radio. Sub conducerea sa, Orchestra de Muzică Populară Radio a întreprins numeroase turnee în Europa, Australia, Asia, Africa, fiind distinsă cu importante premii: Colierul de Argint – Dijon- Franţa, Discul de Aur – Electrecord, titlul de laureat al unor festivaluri din Italia, Olanda, Grecia, Germania, Ţara Galilor, precum şi cu premii naţionale acordate de Ministerul Culturii, Uniunea Criticilor Muzicali „Mihail Jora”, Federaţia Naţională a Ansamblurilor Folclorice, Fundaţia „Ethnos”. Paraschiv Oprea a cântat alături de peste 300 de interpreţi de muzică populară, între care Sofia Vicoveanca, Maria Ciobanu, Benone Sinulescu, Ion Dolănescu, Irina Loghin, Mioara Velicu, Veta Biriş, Tiberiu Ceia, Ioan Bocşa, Nicolae Furdui Iancu şi a lucrat cu instrumentişti de o valoare inegalabilă: cu violonistul Ion Drăgoi, cu trompetistul Constantin Gherghina, cu taragotistul Luca Novac. În anul 2003, maestrului Paraschiv Oprea i-a fost conferit Ordinul Naţional „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer. A dirijat Orchestra de muzică populară Radio până la finalul vieţii, în 2004.

Co-organizatori: Orchestrele și Corurile Radio, Asociaţia “Pro Valores”, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin Programul “Oportunități la tine acasă”.

Parteneri media: Antena Satelor, Radio România Regional, Favorit TV, National TV, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal ” // anunță Asociația Pro Valores.

 

Număr de vizualizări :410


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro