Utilizarea podcasturilor în vederea educării persoanelor în vârstă din Europa despre drepturile omului

sept. 30th, 2020 | By | Category: Postcard

A patra și ultima resursă educațională dezvoltată de parteneriatul proiectului Două Luni este acum disponibilă. Ascultați Povestea Mea – Drepturile omului și experiențele persoanelor în vârstă este o înregistrare audio a monologurilor, care relatează experiențe ale persoanelor în vârstă de încălcare a drepturilor omului (preluată din scenariul de teatru documentar Poveștile noastre: Drepturile omului și persoanele în vârstă din Europa).

Mulți oameni în vârstă, din cauza dizabilităților, a sărăciei cauzate de venituri scăzute, a absențelor mijloacelor de transport în comun … nu au posibilitatea de a participa la evenimente de învățare față în față. Înregistrările audio, difuzate ca podcasturi și la radio, vor facilita sesiuni / ateliere de lucru în grupuri mici în zonele rurale / cu mai puțin resurse.

 

Ele pot fi, de asemenea, utilizate ca resurse educaționale pentru profesioniști și studenți din domeniul sănătății, asistenței sociale, din domeniul juridic și de alți discipoli, pentru a-și îmbunătăți capacitatea de înțelegere a situațiilor în care drepturile persoanelor în vârstă nu sunt protejate în practică și pentru a-i face mai conștienți față de provocările cu care se confruntă persoanele în vârstă pentru a-și împlini drepturile în situațiile de viață de zi cu zi.

Înregistrările audio sunt însoțite de un ghid care oferă exemple de planuri de lecții și recomandări privind utilizarea înregistrărilor audio în grupuri și în medii educaționale de învățare pe cont propriu.

 

Resursele pot fi descărcate în engleză, italiană, finlandeză și română de pe: https://twomoons.eu/outputs/

 

 

EVENIMENTE FINALE DE DISEMINARE

 

Pe parcursul lunii septembrie, toți partenerii au organizat evenimentele de multiplicare, cu scopul de a prezenta și disemina către un public mai larg toate rezultatele proiectului.

În Irlanda și România, unele dintre evenimente au fost organizate ca seminarii web pentru a respecta restricțiile legate de Covid-19, în timp ce în Finlanda și în Italia a fost posibilă organizarea evenimentelor față în față.

 

Seminarele web au avut succes, atrăgând un public larg, dintr-un spectru mare de organizații. Cei care au participat au avut ocazia să vadă spectacolele online (preînregistrate) ale monologurilor, pe care le-au considerat elocvente și emoționante. În România, evenimentele online au avut loc pe 22 și 29 septembrie, adunând profesioniști, autorități publice și publicul larg – s-a discutat despre promovarea drepturilor omului în rândul persoanelor în vârstă și despre modul în care acestea ar putea fi respectate.

 

În Irlanda, au avut loc, de asemenea, sesiuni de învățare în grupuri mici, în trei zone diferite ale țării, pentru a explora modul în care drepturile omului funcționează în practică, folosind înregistrările pentru a genera discuții.

În Finlanda, evenimentul a avut loc pe 4 septembrie la Havurasti, în Vantaa, un centru de servicii pentru persoanele în vârstă, sub egida Fundației Marjatta. Publicul numeros, cu persoane poziționate în siguranță unele față de celelalte, în trei camere, a fost format din persoane în vârstă din mediul local și din profesioniști care lucrează la centru. În Italia, evenimentul a avut loc în două sesiuni, pentru a asigura distanțarea socială, pe 25 și pe 26 septembrie. Locația a fost Teatro delle Piagge, care este administrat de partenerul italian TDI. Piesa a fost interpretată de actrițele Beatrice Visibelli și Matilde Zavagli – în urma spectacolului Licia Boccaletti și Salvatore Milianta (ANS) au prezentat proiectul și au condus o sesiune de discuții.

 

PROIECTUL

 

Două Luni este un proiect UE finanțat de Erasmus +, care are ca scop dezvoltarea resurselor educaționale, pentru a informa și îmbunătăți cunoștințele persoanelor în vârstă cu privire la drepturile lor și modul în care aceste drepturi ar trebui să funcționeze în practică, dându-le instrumente pentru afirmarea și revendicarea drepturilor. Persoanele în vârstă, profesioniștii din domeniul asistenței sociale și alți angajați din sectorul public vor beneficia de resursele și instrumentele dezvoltate, disponibile gratuit. Resursele includ:

Drepturile mele, starea mea de bine – o broșură care prezintă experiențe relevante despre incidente trăite de persoanele în vârstă, în care drepturile lor nu au fost respectate în temeiul Convenției europene a drepturilor omului și a Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități;

Poveștile noastre: Drepturile omului și persoanele în vârstă din Europa, un scenariul de teatru documentar alcătuit din șase monologuri dramatizate, care au ca scop evidențierea pentru persoanele în vârstă, a părților interesate, a factorilor de decizie politică, a provocărilor cu care se confruntă persoanele în vârstă pentru respectarea drepturilor;

Ghidul de găzduire pentru spectacolul de teatru documentar și a sesiunii de răspuns Două Luni;

Ascultați povestea mea, înregistrare audio a celor șase monologuri dramatizate pentru utilizarea în ateliere de lucru și la posturile radio comunitare.

 

Urmăriți:

https://twomoons.eu | # 2luni   // anunță Asociația Habilitas.

 

Număr de vizualizări :329


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro