spot_img

Un nou week-end de teatru în aer liber la festivalul ”Bucureștii lui Caragiale”

Ȋn primul weekend al toamnei (5-6 septembrie 2020) al Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” Teatrul Excelsior, Teatrul Metropolis şi Teatrul Stela Popescu se alătură teatrelor participante cu poveşti clasice reinventate, spectacole realizate după texte originale, cu personaje fantastice, intrigi shakespeariene, momente de balet şi muzică interbelică interpretată live. Ediţia din acest an a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” are motto-ul #SusţinemCulturaRO şi asigură scenei teatrale din Capitală, afectată de restricţiile generate de pandemia COVID-19, o platformă de desfăşurare a activităţii culturale. Profitând de sezonul estival, festivalul oferă bucureştenilor, pe parcursul a zece weekend-uri din perioada 18 iulie – 20 septembrie, acces gratuit la un program intensiv de spectacole de teatru care au fost adaptate scenei în aer liber din Parcul Cişmigiu, pentru a asigura consumul de cultură în condiţii de maximă siguranţă.

Weekendul 5-6 septembrie este cel de-al optulea weekend de festival şi prezintă, în Parcul Cişmigiu, o adaptare premiată după Shakespeare, un spectacol despre Bucureştiul interbelic şi spectacole de matineu destinate celor mici.

 

Sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 10:00, Teatrul Excelsior aduce, pe scena din Parcul Cişmigiu, spectacolul pentru copii „Cei trei purceluşi”. Clasica poveste scrisă în 1843 a fost regândită pentru micii spectatori ai zilelor noastre. Spectacolul Teatrului Excelsior este regizat de Stelian Milu, care şi urcă pe scenă alături de actorii Tudor Pârvu, Mihaela Coveşeanu, Silvana Ionescu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu.

 

Spectacolul programat iniţial pentru seara zilei de 5 septembrie, „Lucruri pe care le ştiu ca fiind adevărate” al Teatrului Arte dell’Anima, a fost înlocuit cu spectacolul Teatrului Metropolis, „A douăsprezecea noapte”, o adaptare premiată după Shakespeare. Inclus în selecţia Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu şi a Festivalului Naţional de teatru în 2016 şi câştigător al premiului Secţiunii Teatru la Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2015, spectacolul „A douăsprezecea noapte” se joacă la „Bucureştii lui Caragiale” sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 19:00. Realizat după celebra piesă a lui Shakespeare cu acelaşi nume, spectacolul este regizat de Victor Ioan Frunză, produs de Teatrul Metropolis şi jucat de actorii: Corina Moise, Alexandru Pavel, George Costin, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, Sorin Miron, Andrei Huţuleac, Andreea Grămoşteanu, Alin Florea, Codrin Boldea, Matei Arvunescu, Carol Ionescu, Sorin Flutur, Flavius Călin, Tudor Cucu Dumitrescu, Voicu Aaniţei, Matei Arvunescu, Andrei Redinciuc, Ştefan Mohor, Paul Radu.

 

Duminică, 6 septembrie, este ziua în care Teatrul Stela Popescu prezintă la „Bucureştii lui Caragiale” spectacolul pentru copii „Lampio şi grăuntele de lumină” şi un spectacol inspirat de Bucureştiul interbelic, „Femeia, eterna poveste”.

 

Un spectacol realizat după un text original semnat de Victoria Pătraşcu, „Lampio şi grăuntele de lumină” prezintă duminică, 6 septembrie, de la ora 10.00, o poveste plină de sensibilitate, o poveste despre curaj şi transformare, regizată de Tony Adam şi interpretată de actorii Alexandru Ivănoiu, Ștefania Dumitru, Tudor Cucu Dumitrescu, Irina Cărămizaru, Andrei Dogaru, Alexandru Obretin, Cosmin Vasile, Cristina Marin Neagu, Silvia Maurițiu, Alexandra Dogaru, Lisa Schieb.

 

O seară muzicală, cu melodii celebre interpretate live şi o coregrafie pe măsură este programată la „Bucureştii lui Caragiale” duminică, 6 septembrie, de la ora 20.00, când publicul poate vedea, în Parcul Cişmigiu, spectacol despre Bucureștiul interbelic „Femeia, eterna poveste”. Spectacolul regizat de Attila Vizauer este inspirat de povești adevărate, personaje reale şi locuri adevărate reprezentative pentru viaţa mondenă bucureşteană de la început de secol XX. Spectacolul face parte din repertoriul Teatrului Stela Popescu şi îi are în distribuţie pe actorii: Ana Maria Ivan, Cristian Neacșu, Sandu Aurel Sorin, precum şi soliştii vocali Crina Matei şi Daniel Filipescu.

 

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” #8 continuă, în Parcul Cişmigiu, cu noi spectacole de teatru în weekend-urile 12-13 septembrie, 19-20 septembrie. Din repertoriul ediţiei 2020, fac parte spectacole-concert, un spectacol de teatru-dans contemporan, spectacole-balet şi concerte educative, comedii, spectacole pentru copii  şi producţii independente.

 

Programul Festivalului Bucureștii lui Caragiale – ediția a VIII-a este disponibil pe www.arcub.ro

 

 

Desfășurarea evenimentului, în perioada 18 iulie – 20 septembrie, implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

 

 

REZERVĂRI

 

Accesul la spectacole se face pe bază de rezervare online pe www.arcub.ro și www.entertix.ro

Rezervările sunt disponibile în grupuri de 2 sau 3 locuri. Locurile pot fi rezervate cu două săptămâni înainte de fiecare spectacol. 

 

Spațiul dedicat Festivalului este împărţit în două zone de vizionare a spectacolelor: 

 

  • SCENĂ: în zona scenei sunt amplasate 225 de locuri;
  • ECRAN: în faţa unui ecran de mari dimensiuni sunt amplasate 120 de locuri ce permit spectatorilor să urmărească transmisia live a spectacolului de la scenă. 

 

Cele două spații sunt delimitate de garduri. Trecerea dintr-un spațiu în celălalt nu este permisă.

 

 

Despre Bucureştii lui Caragiale

 

Festivalul „Bucureștii lui Caragiale” a fost inițiat în anul 2012, cu ocazia celebrării a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg. Festivalul a fost inspirat de manifestarea „D-ale Bucureştilor, carnaval la 1900” din Capitală, care a recreat atmosfera Micului Paris începând cu anul 1993 şi, ulterior, după o pauză de câţiva ani, în 2008, la Curtea Veche a Palatului Voievodal. Creat pentru a aduce opera caragialiană cât mai aproape de publicul bucureștean, festivalul în forma actuală, „Bucureştii lui Caragiale”, s-a desfăşurat, pe rând, în Centrul Istoric al Capitalei, în Parcul Izvor şi, începând din anul 2017, este găzduit de cea mai veche grădină a Capitalei, Parcul Cişmigiu. În contextul actual, festivalul „Bucureştii lui Caragiale” are scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali şi de a încuraja consumul cultural la nivel local.

 

 

Detalii pe www.arcub.ro

Urmăriți pagina oficială de Facebook a Festivalului Bucureștii lui Caragiale și pagina de Facebook ARCUB.

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street! și, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508