spot_img

TNB redeschide stagiunea în sălile de spectacol

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă redeschiderea stagiunii, pentru început la trei dintre sălile aflate în interiorul clădirii: Sala Mare, Studio şi  Pictura.  În seara zilei de 16 septembrie 2020, ”Noii infractori”, comedia de mare succes a scriitoarei israeliene Edna Mazia, revine pe scena Sălii Mari după o jumătate de an de întrerupere cauzată, după cum ştim, de epidemia de coronavirus. Pe 8 martie 2020 avea loc cea de-a 32-a reprezentaţie a piesei regizate de Ion Caramitru, iar la numai o zi distanţă, pe 9 martie, aveau să se suspende reprezentaţiile tuturor  teatrelor.

Între primele titluri ce revin pe afişul stagiunii veţi regăsi şi Micul infern de Mircea Ştefănescu şi Allegro ma non troppo de Ion Minulescu (la Sala Mare), Bârfe, zvonuri şi minciuni de Neil Simon (la Sala Studio), O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii după un roman de Mark Haddon, Figuranta de Andreas Petrescu, A fost odată în România şi Omul care a văzut moartea de Victor Eftimiu  (la Sala Pictura).

Până la finalul acestei luni, reprezentaţiile în aer liber  – oază  de reconfortare şi oxigen teatral  pentru publicul iubitor de spectacol – continuă în ambianţa plăcută şi elegantă din  Amfiteatrul TNB, amplasat sus pe teatru!

Și tot acolo,  în cadrul proiectului 9G la TNB, va avea loc în zilele de 15 și 22 septembrie premiera spectacolului M de la Murphy, conceput de Andrea Gavriliu, apreciată drept unul dintre cei mai interesanţi coregrafi ai momentului.  M de la Murphy  este un puzzle coregrafic, un spectacol de teatru fizic de o excepţională inventivitate şi forţă de expresie ce antrenează 8 performeri, actori şi dansatori fantastici, ce aduc în faţa dumnevoastră, într-o oră de magie a mişcării, ironia, candoarea şi filosofia  frustă a legilor lui Murphy. Din 15 septembrie, în premieră la TNB! De neratat!

Noutăţile repertoriale, precum şi evenimentele organizate în jurul acestora sunt prezente de-acum şi on-line pe canalul de Youtube al teatrului, TNB TV.

Lansat în 20 iulie, TNB-TV vă va prilejui în continuare, la început de săptămână, lunea, de la ora 19.00, întâlniri speciale, interviuri cu actori, regizori, scenografi, tehnicieni de spectacol, pe scurt oameni de teatru, în special din echipa Teatrului Național, dar și cu cei care ni se vor alătura pe parcursul proiectelor derulate aici.  TNB-TV on-line este un prim pas către o televiziune on-line dedicată adevăratelor vedete, cum ne place să spunem, în contextul în care termenul ”vedetă” este folosit, parcă, în ultima vreme, prea des și prea fără atenție.

Programul complet al Teatrului Naţional pentru redeschiderea stagiunii îl găsiţi pe site, la adresa www.tnb.ro.

Şi, tot de acolo puteţi afla noile măsuri de protecţie ce privesc prevenirea contaminării cu SARS CoV 2. Celelalte, care credem că vă sunt deja cunoscute, între care purtarea obligatorie a măștii și termoscanarea, rămân neschimbate.

Enumerăm câteva dintre noile măsuri: Respectarea distanțării de minimum 1,5 m între persoane – de la intrarea în teatru, în sălile de spectacol, la toalete și la ieșirea din sală. Spectacolele se vor desfăşura fără pauze pentru a se evita aglomerarea spaţiilor din foaiere. Distanţa dintre scenă şi spectatori trebuie să fie de minimum 3 m. Referitor la distribuţia locurilor în sală: se va aloca câte un scaun liber între spectatori.

În ceea ce priveşte achiziţionarea biletelor se recomandă în continuare procurarea acestora  on-line. În cazul achiziţiei biletelor de la Casa de bilete, se încurajează utilizarea plăţii cu cardul contactless sau cu telefonul.

Programul TNB va fi anunţat de la o săptămână la alta, în funcţie de evoluţia pandemiei şi de măsurile ce se vor impune de la o etapă la alta. Rămâneţi aproape, pregătim veşti dintre cele mai bune şi frumoase pentru noua stagiune. Vă aşteptăm cu bucurie să reveniţi la teatru, în Teatrul Naţional din Bucureşti!  // anunță TNB.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508